Müzeler günü programına, Vali Ahmet Hamdi Nayir'ın yanı sıra; Vali Yardımcıları Abdul Rauf Ulusoy ve Mehmet Fatih Çiçekli, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

“Müzeler canlı bir tarih”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Sakarya Müze Müdürü Mürşit Yazıcı, dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla Birleşmiş Milletler Uluslararası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından 18 Mayıs gününün tüm dünyada "Müzeler Günü" olarak kutlandığını belirterek, canlı bir tarih olan müzelerin önemine değinip Sakarya Müzesine dair bilgiler verdi.

Müzelerin konu edildiği şiirlerin okunduğu programda Arkeolog Coşkun Zehir, ‘Kültürel Merkezler Olarak Müzeler: Geleneğin Geleceği’ isimli bir sunum gerçekleştirdi. Okulun Avrupa Şampiyonu olan Wushu ekibinin de yer aldığı ‘Müze Gezmenin Altı Altın Kuralı’ adlı skecin ardından Okul Korosu sevilen şarkıları seslendirdi.

Sakarya Müzesi gezildi

Programın sonunda öğretmenler ve öğrencileri tebrik eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, katılımcılarla birlikte Sakarya Müzesini gezip yetkililerden bilgiler aldıktan sonra müze bahçesinde kurulan kumlu alanda kazı çalışması yapan öğrencilerle de bir süre sohbet etti.

Sahip olunan kültürel mirasın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yapılması gereken çalışmaları anlatarak müzelerimizi tanıtmak amacıyla her yıl 18 - 24 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen “Müzeler Haftası”, Sakarya’da hafta boyunca farklı etkinliklerle kutlanmaya devam edilecek.