SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul’u makamında ziyaret eden Sakarya Müteahhitler Birliği başkanı Murat bayrak ve Yönetim Kurulu Üyeleri istişarelerde bulundu. Çeşitli projelerin de konuşulduğu ziyarette, Müteahhitlerin sorunları da masaya yatırıldı. Ülke ve şehrin ekonomisinin canlandırılması gibi ticari konularda görüşüldü. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, “Sakarya ticareti iyi durumda. Daha iyi olması için hep birlikte çaba sarf ediyoruz. Biz KOBİ’lerimizin her zaman yanındayız. Malum ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. İç ve dış şer odaklı güçlerin çeşitli entrikaları ortada. Orta doğu karışık. Çok sayıda mülteci kardeşlerimize kucak açtık. FETÖ ve PKK belasıyla uğraşmak derken ticaretimizin bunca handikap durum olmasına rağmen büyüyerek devam ediyor. Hep birlikte bu zorlu günlerden alnımız ak bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Kösemusul Sakarya Müteahhitler Birliği'nin Estetik ve Sanat kurulu'unda İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı İmar ve Şehircilik İl Müdürlüğü Estetik ve Sanat Kurulunda temsil edilmesi gerektiğine işaret ederek gerekli girişimlerin yapılmasının önemine değindi. Estetik ve Sanat Kurulu, Sakarya Büyükşehir Belediyesinin yetki, görev ve sınırları içerisinde, kentin estetiğine tarihi ve doğal değerlerine uygun ilke ve karar almak, kentsel tasarım projeleri elde etmek ve incelemek üzere görüş bildirmek, uygun olan projeleri onaylamak için kurulmuştur. Bu bağlamda Sakarya Müteahhitler Birliği’de düğmeye basarak SATSO'da bulunan İnşaat Müteahhitleri Meclis Grubunda çalışıp, Sakarya Büyükşehir Belediyesine gerekli müracaatları yapacağını yönetim kurulu toplantısında görüşerek karara bağladı.

SMB Başkanı Murat Bayrak ise; "Dün olduğu gibi bugünde Ülkemize yönelik oyunlar, kumpaslar oynanıyor ve oynanmaya devam edecektir. Biz iş adamları ve müteahhitler olarak işimize bakıyoruz. Dünden daha çok çalışmalıyız. Bizler malımız ve canımızla birlikte Türk Bayrağımızın dalgalanması için her zaman göreve hazırız. Kimsenin gücü bizi ayırması ve bölmesine yetmeyecektir. İnadına yatırım inadına ekonomiye katkı vererek Ülkemiz ve Şehrimizin büyümesine katkı vereceğiz. Kentsel dönüşüm noktasında çeşitli yürüttüğümüz projeler de mevcut. Bizler her daim şehrimiz ve ülkemiz için her an bir nefer gibi hazırız. Konut satışlarında hiçbir sıkıntı yoktur. Vatandaşlarımız yatırım yapmaya devam ediyor çünkü Türkiye ve şehrimiz yatırım  yapılabilir durumdadır. Yeni projelerimiz zaten bu verileri de desteklemektedir” dedi.