Sakarya Müteahhitler Birliği, Sakarya için el ele birlikte hareket ederek ilimizin yeniden modern ve güvenilir bir şekilde dönüşüm sağlanması adına çalışmalarını sürdürüyor. Müteahhitler Birliği’ne kapılarını ardına kadar açan Erenler Belediyesi, kentsel dönüşümle ilgili çok özel brifing vererek, bilgilendirdi. Erenler belediyesi konferans salonunda gerçekleşen brifingi Erenler Belediyesi İmar İşleri Müdürü Suat Uygun sundu. 

Sakarya’nın geleceği için çalışan ve şehrin Sakaryalılar tarafından dönüşüm sağlanmasını benimseyen Sakarya Müteahhitler Birliği, çok ciddi adımlar atarak “birlikten güç doğar” mantığıyla kentsel dönüşümde öncü rol oynamak adına bilgi ve tecrübelerini ortaya koymaktan çekinmiyor. Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’le “Sakarya kazansın” sloganıyla bir araya gelerek Erenler ilçesiyle ilgili yapılması gerekenleri masaya yatırdı. Görüşmelerin ardından Erenler Belediyesi, Müteahhitler Birliğine Erenler İlçesi hakkında ve kentsel dönüşüm alanlarıyla, yapılan çalışmalar ile ilgili bilgileri brifing düzenleyerek aktardı. Müteahhitler Birliği’nin ve Sakarya Müteahhitlerin bir araya gelerek kentsel dönüşümü gerçekleştirmelerini cani gönülden istediğini kaydeden Başkan Cavit Öztürk “Sakaryalı Müteahhitlerden teklif bekliyorum. Ancak kullanılacak malzemeleri de Sakarya esnafından tedarik etmelisiniz, çalışacak personeli de Sakarya’dan seçmelisiniz. Kentsel dönüşüm Sakarya’yı dönüştürsün, Sakarya kazansın. Bir an önce hep birlikte kazma vuralım. Biz zevkle göreve hazırız” dedi.

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş, yönetim kurulu ve dernek üyeleri, brifinge yoğun ilgi göstererek kararlılıklarını ve isteklerini ortaya koydu. Başkan Savaş, Erenler Belediyesi’nin kararlılıklarından dolayı tebrik ederek tüm belediyelerin de kentsel dönüşümle alakalı çalışmalarına önem vermelerini istedi. Erenler belediye Başkanı Cavit Öztürk ve ekibine de şükranlarını sunan Başkan Savaş “iyi hazırlık içindeler, en hazır belediye gibi görünüyor. Biz dernek olarak kendi bünyemizde ortak anonim şirket kurup, güçlerimizi birleştirip kentsel dönüşümde yer almayı düşünüyoruz. Bunu başarırsak ortak bir şekilde Sakarya’da kentsel dönüşümü sağlayabiliriz. Ancak şartlar her firma ve kurumlar için aynı olmalı. TOKİ gibi kurumlara sağlanan kolaylıklar, kentsel dönüşümü yapacak olan Müteahhitler ve firmalara da tanınmalı” dedi.