Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk’ü Umre dönüşü ziyaret ederek hayırlı olsun temennisinde bulunan Müteahhitler Birliği Yönetimi aynı zamanda Başkan Öztürk’ün Müteahhitlere yaptığı çağrıya geri dönüş yaptı. Samimi bir sohbet şeklinde gerçekleşen ziyarette ana gündem maddesi Başkan Öztürk’ün daha önce Müteahhitlere yapmış olduğu Kentsel Dönüşüm ile ilgili çağrı oldu.

Sakarya Müteahhitler Birliği Kentsel Dönüşüme talip oldu
Birlik Başkanı Murat Bayrak konuşmasında; “Erenler Belediye Başkanı Sayın Cavit Öztürk’e Umre ziyareti sonrasında Yönetim Kurulumuz ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak üzere bir araya geldik. Belediye Başkanımız Sayın Cavit Öztürk’e bizlere göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı birliğimiz adına çok teşekkür ediyorum. Başkanımızın biz müteahhitlere Kentsel Dönüşüm Projesi işine girmemiz için çağrısı olmuştu. Önümüzde ki süreçte Sakarya Müteahhitler Birliği olarak neler yapabiliriz diye Başkanımızla fikir alışverişinde bulunmak istedik. Bizim için Cavit Başkanın bu konuda ki kararlılığı ve cesareti büyük bir önem arz ediyor” şeklinde konuştu.
 
Öztürk çağrısını yineledi
Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise öncelikle Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ve Yönetim Kurulu Üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek yeni görevlerinde başarılar diledi. Başkan Öztürk müteahhitlere daha önce yaptığı çağrıyı yenileyerek, “Kentsel Dönüşüm konusunda Erenler Belediyesi olarak son derece iddialı olduğumuzu ve bu işte uzmanlaştığımızı belirtmek isterim. Kentsel Dönüşüm ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın birçok kez takdiri ve teşekkürünü kazanmış olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Bakanlığımızın da yönlendirmesiyle Türkiye’nin birçok ilinden belediyeler bizden konuyla alakalı bilgi almak için başvurmakta. Bu bizlere büyük bir motivasyon kaynağı olmakta. Sakaryalı müteahhitlerimize daha öncede birçok kez çağrıda bulunmuş ve toplantılar yapmıştık. Müteahhitlerimizden Kentsel Dönüşüm konusuna eğilmelerini bu konuda kendilerine destek vereceğimizi söylemiş şehrimizin daha modern çağdaş yaşanabilir sağlık yapılara kavuşturmak adına gerekli adımları atmalarını istemiştim. Şimdi görüyorum ki müteahhitler birliği yeni başkan ve yönetim kurulu bu konuda istekli buda bizi memnun ediyor. Kısa süre içerisinde müteahhitler birliği gerekli konsorsiyumu sağlayarak inşallah var olduklarını gösterirler bizde kendilerine her türlü desteği vererek şehrimizin dönüşümüne imza atmış oluruz” dedi.