Koltuk uğruna

Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ABD’nin ve silah tüccarlarının desteğiyle seçilen başkanının yaptığına anlam veremediğini belirterek, “İslam coğrafyasının kan gölü olmasında başrol oynayan, ABD kutsalımızla alakalı karar alacak, uygulayacak kudrette değildir. Silah tüccarlarının başkanı Trump’ın kutsalımızla, kıblemizle ilgili aldığı kararı hiçbir müslümanın kabul etmesi mümkün değildir. ABD Başkanı kendi koltuğu, söz verdiği tüccarların menfaati için karar almıştır. Ancak aldığı karar sonu olacaktır” dedi.

Kumar oynatmayız

Murat Bayrak başta İslam coğrafyası olmak üzere dünyanın ABD’nin kumarbaz başkanına gereken cevabı vereceğine inandığını dile getirerek, “Trump koltuğu için kumar oynamakta. Silah tüccarlarının, akan kandan para kazananların temsilcisi durumunda ki Trump gitsin kendi çöplüğünde kumar oynasın. Müslümanların kıblesiyle kumar oynanmayacağını er ya da geç ABD Başkanı da öğrenecek. Canımız bedenimizden çıkmadıkça kutsalımıza dokundurtmayız” diye konuştu.

Provokasyon

İşgalci İsrail’in Filistin topraklarından çıkması gerekirken ABD’nin provokasyon yapmasının şaşırtıcı olduğuna vurgu yapan Başkan Bayrak “ABD’nin silah tüccarlığı yapmak, yeni savaşlar çıkarmak istediği aşikar. Kanla beslenen ABD’ye hak ettiği karşılık muhakkak verilecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İslam İşbirliği Teşkilatı’nın dönem başkanı sıfatıyla üyeleri İstanbul’da toplantıya çağırması isabetli bir karardır. Toplantıdan kutsalımız, kıblemizle ilgili en doğru kararın çıkacağına inancımız tamdır” dedi.

Kimsenin gücü yetmez

Bayrak “Kudüs, ABD’nin iç siyasi hesaplarına, çıkar lobilerine şirin ve sempatik görünmeye çalışan güdümlü siyasetçilerin hedeflerine kurban edilemeyecek, etmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir. Bu nedenle Kudüs temelli gerilimin yumuşaması, ABD’nin kendi iç siyasi dalgalanmayı Ortadoğu’ya ihraç etmekten vazgeçmesi, aklıselimin ve sağduyu çizgisine gelmesi samimi dilek ve beklentimizdir. Aksi halde, ortaya çıkacak sonuçlardan hiç kimse, hiçbir ülke yakasını kurtaramaz” dedi.

Canımızı vermeye hazırız

Murat Bayrak açıklamasını, Trump’ın açıklamalarından geri dönmesi gerektiğine vurgu yaparak, “ABD Başkanı Trump’ın aklıselimden uzak, kan üzerinden para kazanmaya çalışan tüccarların maşası olmaktan vazgeçmemesi durumunda kutsalımız için canımızı vermeye hazırız. Ciddi devlet adamları Üçüncü Dünya Savaşı’na neden olacak eylem ve söylemlerde bulunmaz. Her ne kadar Trump ülke yöneten adam ciddiyetinden uzak olsa da ABD’nin kendi iç dinamiklerinin yanlışa dur diyeceğine inanıyoruz” diye tamamladı.