Sakarya Müteahhitler Birliği şehrin modern ve güvenilir bir şekilde inşa edilmesi ve kentsel dönüşümle alakalı fikirlerini paylaşmak adına ziyaret turlarını sürdürüyor.

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş ve yönetim kurulu üyeleri, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ile kahvaltıda buluştu. Sakarya Müteahhitler Birliği projelerini ve Sakarya’nın geleceğini masaya yatırdı. Kentsel dönüşümle alakalı konuların görüşüldüğü kahvaltıda Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş ve yönetim kurulu da Sakaryalı Müteahhitlerin bir araya gelerek ortak güç ve ortak düşünceyle hareket etmesinin daha doğru olacağını söyleyip projelerinin hazır olduğunu bildirdi. Savaş, “Deprem döneminde iş yapan müteahhitler Sakarya’da kazanıp kazançlarını Sakarya’dan götürdüler. Hatta Sakaryalı esnaftan malzeme almadılar. İşçileri hep dışarıdan getirdiler. Sakarya Müteahhitler Birliği, birlikten güç doğar felsefesi içinde her zaman göreve hazır. Müteahhitler Birliği çatısı altında yer alan firmalar taşın altına elini koyacak, şehrin geleceği için çalışacak. Ortaklık kültürü içerisinde kentsel dönüşümler için bir anonim şirketin kurulması da birliğin projeleri arasında yer alıyor” dedi.

Erenler ve Sakarya için göreve hazırım

Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltı programında konuşan Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ise, Sakaryalı müteahhitlerin kentsel dönüşümde önemli rol oynayacaklarını ve iş yapılacaksa yerel değerlere sahip çıkılarak Sakaryalı Müteahhitlerin kentsel dönüşümü gerçekleştirmesinden yana olduğunu söyledi. Her türlü görüş ve fikre kapılarının açık olduğunu hatırlatan Başkan Öztürk, “Sakaryalı Müteahhitlerin kentsel dönüşümde sorumluluk alarak şehre katkı vermelerinin daha doğru olacağı görüşündeyim. Çünkü şehrimize yapılan yatırımlar şehrimizde kalmalı. Sakaryalılar çalışmalı, burada alışveriş yapılıp esnaf kazanmalı. Biz ilçemiz Erenler’de kentsel dönüşüm kararı aldık. Parça parça dönüşüme geçeceğiz. Okul, cami, yeşil alan, oyun park alanları, AVM, spor tesisleriyle birlikte sosyal donatıların olduğu modern, güvenilir kentsel dönüşüm alanlarında her zaman varız. Bizim isteklerimizi karşılayabilecek her türlü projeye, ilçemiz ve Sakarya’mızın menfaati doğrultusunda varız1 diye konuştu.