Sakarya Adalet Girişimi (SAGİR) Başörtüsü Platformu tarafından AKM önünde gerçekleştirilen 390. Hafta basın açıklamasında, Türkiye’nin başörtüsü ile imtihanının halen devam ettiği dile getirildi.

İlim ve Hikmet Vakfı’ndan Faruk Akkıraç tarafından okunan basın açıklamasında, “Türkiye’de bir yandan darbecilikle hesaplaşma ve darbeci azgınlığın yol açtığı kirliliklerden arınma çabaları sürerken, diğer yandan bu olgunun en acı verici göstergelerinden biri olarak, Türkiye’nin başörtüsü ile imtihanı hala sürüyor” denildi.

Başörtüsü yasağının, İslam düşmanlığının açık bir göstergesi ve Müslüman kadınlara, kızlara hayatı dar etme anlayışının bir yansıması olduğunun belirtildiği açıklamada, “Başörtüsü yasağı toplumsal yaşamın farklı alanlarında her gün bir başka görüntüyle arz-ı endam ediyor. Mümin hanımların Rablerinin emrine icabet kaygısıyla başlarına taktıkları başörtüsü, gerek devlete egemen zihniyet açısından, gerekse de halkın inancını, kimliğini tasfiye edilmesi gereken bir gerilik kategorisinde gören Kemalist-laik kadrolar açısından bir düşmanlık nesnesi olarak algılanmaya devam etmektedir. Kimse sizden lütuf beklemiyor. Sadece gecikmiş bir hakkın teslimini ve artık kokuşmuş başörtüsü yasağı denilen ucubeyi toplumun gündeminden çıkartmanız talep ediliyor. Yapılması gereken bellidir, atılması lüzumlu olan adım açıktır. Hiçbir insani, ahlaki, hukuki dayanağı olmayan bu dayatmanın mevzuattan, uygulamadan, zihinlerden bütünüyle kazınması gerekiyor” ifadelerine yer verildi.

KIYIMLAR ARASINDA FARK YOK

Ortadoğu’da yaşananlara da değinilen açıklamada, “Bizler Ortadoğu’da kıyıma kalkan kardeşlerimizle Afrika kıtasında emperyalistlerin çirkin işgaline maruz kalan kardeşlerimiz arasında hiçbir fark gözetmiyoruz. Dünya ülkelerinin kirli emelleri çerçevesinde tevil ederek yokmuş gibi göstermeye çalıştıkları Mali işgaline karşı sessiz kalmamız söz konusu olamaz. Dünyanın neresinde olursa olsun kardeşlerimizin hukukunu çiğneyen güçlere karşı duruşumuzu İslami kimliğimizin bir gereği olarak görüyoruz. Ve tüm Müslümanları bu konuda üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye davet ediyoruz” denildi.