MEBDER tarafından Orhangazi Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa Adapazarı Belediye Başkan Vekili Erol Aydın, Adapazarı Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, İHH Sakarya Şube Başkanı Ruhi Ademoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

İlahilerin ve Kur’an tilavetinin ardından sahneye çıkan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, “İslam Dünyası'nda Yaşananlar” isimli konferans verdi. Bülent Yıldırım, “İslam Dünyası'nda kan ve gözyaşı var. Afganistan'da Müslüman ölüyor, Amerika ve NATO öldürüyor. Suriye’de Müslüman ölüyor işbirlikçileri öldürüyor. Irak da bu iş birlikte, fitne Müslümanları öldürüyor. Çeçenistan’da Rusya Müslümanları öldürüyor. Arakan’da Burma öldürüyor. Katliamın en çok olduğu yer Doğu Türkistan. Doğu Türkistan’da 1800 yılından bu güne kadar abartılı 65 milyon insan ölmüş. Abartısız rakam 35 milyon. Hepsinin üstü örtülüyor. Şimdi bile Doğu Türkistan’da katliam olduğu zaman hiç kimse bilmiyor" dedi.

bulent_yildirim_konferansi2.jpg

Zulmün her tarafta olduğunu ifade eden Yıldırım, "İslam Dünyası'nın var olduğu her yerde zulüm var. Doğu Türkistan'da gençler uyuşturucuya alıştırılmış durumda. İsrail’de Yahudiler arasında uyuşturucu yasak ama Arapların arasında serbest. İslam Dünyası'nı uyuşturmaya çalışıyorlar, akıllarını kullandırmamak için. Böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. Düşünen, akıllı, bilinçli gençlere ihtiyacımız var” diye konuştu.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: "Mavi Marmara saldırısı oldu. İkinci Mavi Marmara için bize 1 milyon kişi başvurdu. Çünkü biz Filistinli kardeşlerimizi yalnız bırakamayız. Bunu onlar anlayamaz ama samimiyetle yardım eden kişiye Allah (C.C) karşılığını mutlaka verir.”

bulent_yildirim_konferansi3.jpg

Sunumunun ardından İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım Sakarya’dan ayrıldı. 

bulent_yildirim_konferansi4.jpg