İkili iş görüşmeleri ve bir takım üst düzey ziyaretlerde bulunmak için Washington ve New York'a 7 günlük iş ve kültür gezisi gerçekleştiren Sakraya MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Genç ve beraberindeki heyet ilk olarak ABD New York Başkonsolosu Ertan Yalçın’ı ardından da Ticaret Ateşesi Ozgür Çelikel'i makamında ziyaret etti.

MÜSİAD USA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tuncer ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Çetin Güzel'in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Başkan Genç, “90'lı yıllarda pasaportu olmayan işadamlarımız, şimdi yurt dışına yapıyor. MÜSİAD olarak işadamlarımızı bir araya getirmek, ufkunu açmam, ulasılmayanların ulaşılabilir olduğunu ve üretimle içe bağımlı olmadıklarını göstermek amacıyla bir takım ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretlerden birini de Amerika’ya yaptık. Amerika, bizlere hep büyütülmüş, korkulacak bir ülke olarak gösterilmiştir. Ancak, biz MÜSİAD olarak işadamlarımıza bunun böyle olmadığını gösterdik” dedi.


“Almanya'ya giden Türklerin yarısı ABD'de olsaydı”

Kendilerine yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren ABD New York Başkonsolosu Ertan Yalçın, “Amerika aslında bizim için halen keşfedilmemis topraklardır. Burası sadece bir ülke değil, büyük bir kıtadır. MÜSİAD gibi işadamları derneklerinin Turkiye'den buraya yaptıkları ziyaretlerin Türkiye için faydali olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Yalçın ayrıca, MÜSİAD’ın Washington’dan sonra New York’da da ofis açmasını önemli bir vizyon olarak gördüklerini dile getirdi.