MÜSİAD Sakarya Şubesi’nin üyeleriyle hasbihal toplantısına katılan MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat ile MÜSİAD 4. Dönem Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan; “Farklı bir yapısı olan Sakarya’nın kalkınması için, kalben ve beyin olarak birlik beraberliğe ihtiyaç vardır” dedi.

Sakarya MÜSİAD bir arada

Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi’nin aylık hasbihal toplantısı SATSO Sosyal Tesislerinde gerçekleşti. MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Halit İnci’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, MÜSİAD 3. Dönem Genel Başkanı AK Parti MKYK Üyesi Dr. Ömer Bolat, MÜSİAD 4. Dönem Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ve Gazeteci Yazar ve TV Program Yapımcısı Sami Özey’in yanı sıra, MÜSİAD Sakarya Şubesi Kurucu Başkanı ve Kızılay Sakarya Şube Başkanı Ahmet İşgüzar, 2. Dönem Şube Başkanı Mehmet Aracı, 3. Dönem Şube Başkanı Necati Atalay, SAMİB Başkanı Metin Kar; MÜSİAD Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu ile tüm üyeleri katıldı.

Sami Özey’in, Cengiz Numan’dan bir şiir okumasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Şube Başkanı Halit İnci; genel başkanlara teşekkür ederek, çalışmalar hakkında üyelere bilgi verdi. MÜSİAD Genel Başkanlığı döneminde anılarını anlattığı “Cihad ve MÜSİAD” adlı kitabı hakkında bilgi veren Ömer Cihad Vardan; MÜSİAD’ın hizmet alanı olduğunu ifade ederek; “MÜSİAD’ın başına kim gelirse gelsin, çalışmalar durmaz, faaliyetler aksamadan ve artarak devam eder. Odalar ve dernekler direk hizmet alanlarıdır; bunlardan biri olan MÜSİAD’tan da emekli olunmaz, olsa olsa rahmetli olunur” dedi.

Sakarya’nın güçlü yönlerini ortaya çıkarın

MÜSİAD Sakarya Şubesi’nin 15 yılını kutladığını ifade eden Vardan; “Bu yıl Sakarya için önemli bir yıldır. Farklı bir yapısı olan Sakarya’nın kalkınması için, Sakarya’yı geliştirme veya güç platformu gibi birlikteliğe ihtiyaç vardır. Bu birliktelikte söz de değil, kalben ve beyin olarak birlik beraberliğe ihtiyaç vardır. İşte bu sağlanırsa, Sakarya hak ettiği yere gelecektir. Siz Sakarya’nın güçlü yönlerini ortaya çıkarın; işte o zaman Sakarya istediği noktada olacaktır” dedi.

Türkiye’ye yılda 17 milyon telefon geliyor

Son 10 yılda Türkiye’nin ekonomide büyük ivme kazandığını belirten Vardan; “Türkiye’ye yılda 17 milyon telefon ithal ediyoruz. Cari açıkta azalmayı ancak bu tür teknolojik ürünleri bizler üreterek sağlayabiliriz. Yurt dışına telefon ihracatı yapan ülke biz olmalıyız” diye konuştu.

Hükümetin çalışmalarında, MÜSİAD’ın büyük rolü var

MÜSİAD’ın en büyük sermayesinin felsefesi olduğu dile getiren Dr. Ömer Bolat; “Bizi bu günlere, üyelerimizin bu cesareti taşımıştır. Geçmişi hatırlamak bu günlerin kıymetini bilmektir. MÜSİAD bir araçtır. Bu da faydalı hizmetin aracıdır. MÜSİAD’ın kuruluşundan bu güne 23 yıl geçti ve hizmetleri aralıksız artarak devam etmektedir. Biz MÜSİAD olarak, her zaman hükümetlere öneriler sunduk. Bugün sivil anayasanın oluşumunda, paradan altı sıfır atılmasında, KOSGEB desteklerinde, Bölgesel kalkınma gibi önemli çalışmalarda da büyük payımız olmuştur” dedi.

İşadamlarımızın ufkunu açtık

MÜSİAD’ın işadamlarına önemli katkıları olduğunu vurgulayan Bolat; “Hiç fuara katılmamış, hiç uçağa binmemiş ve hiç yurt dışına çıkmamış işadamının; şimdi bırakın uçağa binmesini, tüm Dünya’daki fuarlara katılarak, işyeri açıp ortaklık yapıyor duruma gelmiştir. Yolunuza devam etmemiz gerekir, durursak düşeriz. Sürüden kopanı, kurtlar kapar. Biz 10 yıllık görevimiz boyunca, güven ve istihdam döneminde çok başarılı çalışmalara imza attık” diyerek, üyelere güven verdi.

Avrupa’daki durgunluğun nedeni

Türkiye’nin genç nüfusu bakımından şanslı bir ülke olduğunu ifade eden Bolat; “Biz Türkiye olarak genç nüfusa sahibiz. Avrupa’nın durgunluğunun nedeni, yaşlı nüfusunun çok olmasıdır. Dünya’nın bazı ülkeleri gazino kapitalizmine girmiştir. Dünya üretiminin ağırlık merkezi; doğu ve güneye doğru kaymamaktadır. 2012, zor ve durgun geçen bir yıl olmuştur. Büyük ülkeler, açığını kapatmak için, para basmaktadır, bu da halkına ve başka ülkelere güven vermemektir. Biz bu duruma düşer; güveni ve istikrarımızı kaybedersek, eski kötü günlere döneriz. Biz bu günlerimizin kıymetini bilip, iyi korumamız lazım” dedi.