Edinilen bilgilere göre Karasu ilçesi Ortaköy Mahalle Muhtarı İsmet Turan, köy imamı ile birlikte köydeki evleri gezerek vatandaşların ateşini tek tek ölçüp maske dağıtıyor. 65 yaş üstü vatandaşların maaşlarını ise bankalardan alarak sahiplerine teslim eden Muhtar Turan, köy halkının sokağa çıkmamaları için anonslar yapmaya devam ediyor. 

Köy girişinde durdurulan ve ateşi ölçülen Fedai Şahin isimli vatandaş; "Muhtarımızdan Allah razı olsun. Köy girişinde bizi durdurup önce ateşimize bakıyor, sonra maskemizi, dezenfektanımızı ve kolonyamızı veriyor. Muhtarımız gereken neyse onu yapıyor. Bizlerde kendisini destekliyor ve çalışmalarını takdir ediyoruz" diye konuştu.

Köy halkından Özkan Akerik ise; "Muhtarımıza bu örnek davranışından dolayı çok teşekkür ediyorum. Muhtarımız her zaman köyümüze örnek bir insan olmuştur. Koronavirüs nedeniyle köyümüzde yapmış olduğu çalışmalar takdire şayandır. Muhtarımız; maske, kolonya, eldiven, dezenfektan ve yardım kolilerini köy halkına ulaştırmıştır. Bende kendisine çalışmaları için teşekkür ediyorum" dedi.

"Maaşımı ayağıma kadar getiriyor"
65 yaş üstünde olduğu için sokağa çıkma yasağı bulunan köy halkından Zekariye Tekin isimli vatandaş; "Muhtarımız gerçekten çok iyi çalışarak bizlere güzel hizmet veriyor. Ben 65 yaşının üzerinde olduğum için dışarıya çıkamıyorum. Sağ olsun muhtarımız benim maaşımı bankadan alıp ayağıma kadar getirdi. Kendisinden Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

"Kaymakam Aziz Mercan'dan Allah razı olsun"
Ortaköy Mahallesi Muhtarı İsmet Turan; "Mahallemiz 150 hane olmakla birlikte nüfusumuz 400 civarındadır. Mahalle muhtarı olarak, cami imamımız Mesut Kızgın ile birlikte zaman zaman halkımızın sağlığı için onlara ölçümler yapıyoruz. Vatandaşlara maske, kolonya ve dezenfektan yardımları yapıyoruz. 65 yaş üstü yaşlılarımızın ise maaşları için banka ve PTT'lere giderek maaşlarını alıyor, gerektiğinde alışverişlerini de yaparak kendilerine teslim ediyoruz. Muhtar olarak bütün mahalle halkının evlerine giderek tek tek ateşlerini ölçüyorum ve kendilerine maske, dezenfektan, kolonya ve eldivenlerini veriyorum. Bu malzemeleri de kendi imkanlarımla temin ettim. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın hizmetlerindeyiz. Yeterki evlerinde kalsınlar. Bizler onlar için 7/24 koşturmaya hazırız. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımıza da teşekkür ediyorum. Saolsun Karasu Kaymakamımız Sayın Aziz Mercan'da bizleri hiç yalnız bırakmadı. Hemen hemen her gün arayarak 'Muhtarım bir şeye ihtiyacınız var mı?' diye soruyor. İstediğimiz bir şey olduğunda ise hemen devreye girerek eksiğimizi gideriyor. Bu konuda Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

"Belediye Başkanı İshak Sarı bizimle hiç ilgilenmiyor"

Muhtar İsmet Turan; "Koronavirüs salgını ülkemizde yayılmaya başladığından beri Karasu Belediye Başkanımız Sayın İshak Sarı'dan bir takım isteklerimiz oldu. Fakat isteklerimizi maalesef yerine getirmiyor. Belediye tarafından mahallelerimizde dezenfekte çalışmaları yapıldıysa da bize hiç bilgi verilmedi. Sadece Sakarya Büyükşehir Belediyesi Grup yolunda dezenfekte işlemi yapıldı. Bir ara köy camimizi ve cami şadırvanı dezenfekte edildi. Bir de 400 nüfuslu köyümüze toplamda 2-3 litre gibi komik bir rakamda dezenfekten gönderildi. Bunun haricinde mahallemizle ilgili hiç birşey yapmayarak ne yardım gönderdi ne de başka birşey yaptı. Bu nasıl belediyecilik anlamadım" diye konuştu.

Kızılay’a teşekkür
Muhtar İsmet Turan, Karasu Kızılay Şube Başkanı Adem Ekşi’ye de Kızılay olarak mahalle halkına yaptığı ekmek ve pide yardımlardan dolayı da teşekkür etti.