2012 yılından bu yana Sakarya İl Müftülüğü görevini sürdüren İl Müftüsü İlyas Serenli; yaş haddinden emekli olması dolayısıyla Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Defterdar Mustafa Ceylan, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Sağlam, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, KYK İl Müdürü Arif Özsoy, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk ve SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş’i makamlarında ziyaret etti.

Sakarya'daki görev süresince ilimizdeki kamu kurum ve kuruluşları ile il genelinde faaliyet gösteren STK’larla pek çok alanda işbirliği içerisinde bulunduklarını belirten İl Müftüsü İlyas Serenli, “5 yıldır Sakarya Müftülüğü olarak başta Büyükşehir Belediye olmak üzere ilimizdeki belediyeler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birçok ortak projeye imza attık. Bu konuda bizleri her zaman destekleyen paydaş kurum ve kuruluşların başkan ve yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Nezih yaklaşımları dolayısıyla Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, tüm İl Müdürlerimize, belediye başkanlarımıza ve ilimizdeki STK’ların yöneticilerine ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Nezih bir ortamda gerçekleşen ziyaretlerde, İl Müftüsü İlyas Serenli'ye bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür edilerek, bundan sonraki hayatında sağlık, mutluluk ve huzur temennilerinde bulunuldu.