Hatırlanacağı üzere Medyadetay.com’da geçtiğimiz günlerde gündeme gelen haberlerde, Serdivan ilçesinde bulunan Serdivan Life konutlarının, SASKİ’ye ait kolektör üzerine inşa edildiği belirtilerek, burada ki 80 dairede yaşayan vatandaşların içinde bulunduğu sıkıntılı duruma dikkat çekilmişti.
Yapılan haberlerin ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Serdivan Belediyesi ve SASKİ yetkililerine cevaplanması istenen sorular yöneltilmiş ancak sadece SASKİ’den yapılan açıklamada, konutların altında kolektör bulunduğu doğrulanmış ancak bunda herhangi bir sakınca bulunmadığı belirtilmişti.
Medyadetay.com olarak yetkililere sorduğumuz sorular halen cevap bekleye dursun, konuyla ilgili olarak Bakanlığın harekete geçtiği ve konuyu incelemesi için müfettiş gönderdiği iddia edildi.
Bakanlık müfettişinin Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile SASKİ’de, Serdivan Life konutlarıyla ilgili inceleme başlattığı iddia edildi.
Söz konusu konutları ise FETÖ’nün şirketi İNELSAN inşa etmişti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ise İNELSAN’a kayyum atanmıştı. / MEDYADETAY