Akdardağan, “Hükümetin yaptığı düzenlemeleri esnaf ve sanatkarlar ilgiyle takip ediyor ve iyileştirmede bulunulması için zaman zaman isteklerimiz oluyor. Esnafa duyarlılık gösteren tüm yöneticilerimize yeniden teşekkür ediyoruz. Ancak beklentilerimiz tam olarak karşılanmasa da, biz mücadelemizi sürdüreceğiz ve isteklerimizi her defasında söyleyeceğiz” dedi.

Son çıkan Perakende Ticarette Uygulanacak Kurallar Yönetmelik Taslağı’nda bazı değişiklikler yapıldığını açıklayan Başkan Akdardağan, “Büyük alış veriş merkezlerinin esnafımıza darbe vurduğu bu dönemde uygulamaya konan yasa birazda olsa umutlandırmıştır. En azından AVM’lerin çalışma gün ve saatleri bizim gibi meslek kuruluşlarının ortak kararıyla belirlenecek olması ve bakanlığın yetkili olması esnafımız açısından haksız rekabetin önüne geçilmesi için atılmış önemli bir adımdır” diye konuştu.

Yine yasa gereği bakkal ve küçük esnafın AVM’lerde yer açabileceğine dikkat çeken Akdardağan, “Bu düzenleme ile esnaflarımız birleşerek ya da, kendileri AVM’de dükkan açarak işini icra edebilecektir. Bundan sonraki beklentilerimiz ise, AVM yasasında düzenlemelerin devam etmesidir. Açılmak istenen AVM’ler için ilçelerin nüfus oranları temel alınarak, taviz verilmeden, kriterlerin ağırlaştırılmasıdır. Ruhsatlarına sınırlandırma getirilmeli, trafik sorunu hesaplanmalı ve planlama yapılmalıdır. Büyük sermayenin küçük esnafı öğütmemesi için her platformda sesimiz daha gür çıkacak ve mücadelemiz artacaktır” dedi.