Cuma namazı sonrası Sakarya Üniversitesi Kampüs Camii önünde toplanan Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Sakarya Şubesi adına açıklamayı Abdülhamit Canbaz okudu.

Canbaz tarafından okunan açıklamada, “Halep şehrinin Kobane bölgesinde IŞİD ve PKK terör örgütleri tarafından gerçekleştirilen çatışmalar esnasında PKK teröristlerinin daha fazla egemen olduğu Kobane, IŞİD saldırıları sonucu IŞİD örgütünün eline geçti. Bu olayı hazmedemeyen Türkiyeli PKK yandaşları ise ülkemizde, özellikle de doğu ve güneydoğu şehirlerinde, devlete ait olan kamu binaları, halk otobüsleri, özel otomobiller, market, parti ve dernek binalarını yağmalayıp ateşe verdi. İngiltere emperyalizminin iki piyonu olan IŞİD ve PKK, Ortadoğu haklarının hür iradelerine tecavüz etmekte sınır tanımamakta. Kürt milliyetçiliği yaparak, Kürt kardeşlerimize karşı kötü bir algı uyandırma hedefinde olan PKK ve İslam dinine yakışmayan bir biçimde hareket etmeye devam eden, Suriye’de beraber savaştığı muhalif kuvvetleri sırtından hançerleyen İŞİD, kesinlikle savunduklarını söyledikleri değerlere zarar vermekte. Çözümü sadece İslam’ın birleştirici özelliğinde olan bu durum, hiçbir örgütün eline bırakılmayacak kadar değerli, ümmet kavramının önemini yeniden idrak etmemiz açısından da büyük bir fırsattır. Her iki terör örgütünün de artık insanları öldürmeyi bırakıp, vandallık ve vahşetten uzaklaşarak işgal ettiği topraklardan defolması gerektiğini, İngiliz emperyalizmine maşa olarak insanlara zarar vermemesi gerektiğini yineliyoruz. Çare Müslümanların Tevhit ilkesi öncülüğünde ümmet olarak birleşmesinden geçer. Şehidimiz Metin Yüksel’in de zamanında haykırdığı ‘Müslümanlar Birleşsin’ sloganını hedef edinmeliyiz. Çare yalnız ve yalnız ümmet bilincine varmaktan geçer” denildi.

Basın açıklaması okunduktan sonra söz alan Milli Türk Talebe Birliği Başkanı Özcan Ayma ise, “Bingöl’de şehit edilen polislerimize Allah’tan rahmet. Kederli ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu.