Ankara’da yaşanan bombalı saldırı sebebiyle terör örgütlerini sert bir dille lanetleyen Milli Türk Talebe Birliği Sakarya İl Başkanı Özcan Ayma, “Bizler Milli Türk Talebe Birliği neferleri olarak PKK’ya, YPG’ye, PYD’ye, bu örgütlerin siyasi uzantılarına, medya kollarına, bu örgütlere destek niteliğindeki bildirilere imza atan akademisyenlere, sanatçılara ve sivil toplum kuruluşlarına nefretimizi her platformda dile getirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

“Nefretimizi her platformda dile getireceğiz”

Açıklamasında terör örgütlerine karşı, devlete vatandaşların sahip çıkması gerektiğini belirten Ayma, “Ülkemizin oldukça zor dönemlerden geçtiği bugünlerde Türkiye Cumhuriyeti Devletine vatandaşlarımızın sahip çıkması gerekmektedir. Bizler Milli Türk Talebe Birliği neferleri olarak PKK’ya, YPG’ye, PYD’ye, bu örgütlerin siyasi uzantılarına, medya kollarına, bu örgütlere destek niteliğindeki bildirilere imza atan akademisyenlere, sanatçılara ve sivil toplum kuruluşlarına nefretimizi her platformda dile getirmeye devam edeceğiz. Terörizmde zirve yapmış olan bu örgütleri terörist kabul etmeyen ve el altından destekleyen devletlerin bu bombalı saldırı sonrasında nasıl bir savunma açıklaması yapacaklarını merak ve ciddiyetle beklemekteyiz” diye konuştu.

“Bunlar son çırpınışları”

Bu tarz saldırıların hain terör örgütlerinin son çırpınışları olduğunun altını çizen Başkan Ayma, “Sınırımızda ve hatta ülke sınırlarımızın bir kısmını içine alacak şekilde devlet kurmak isteyenler aslında sona geldiklerinin farkındalar. Güvenlik güçlerimizin doğuda yaptığı etkili operasyonlar ile kolu kanadı iyice kırılan terör örgütleri, son çırpınışlarını bu tarz eylemler ile gösteriyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve MTTB neferleri olarak devletimizden beklentimiz; operasyonların şiddeti artarak devam etmesi ve terör örgütü bitene kadar sürmesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, Ankara’da yaşanan hain saldırıyı kınıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum” dedi.

Bugün yaşanan saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerimize de rahmet dileyen Ayma açıklamasını şu şekilde sonlandırdı; “Ayrıca bugün Diyarbakır’da ki bombalı saldırı sonucu şehadete eren 6 askerimize ve İdil’de ki silahlı saldırı sonucu şehadete eren asker ve polisimize Allah’tan rahmet diliyorum.”