Ziyarete MTTB’yi temsilen İl Başkan Yardımcısı Muhammed Talha İbil, Hanım Komisyonu Başkanı Feyza Fazilet Birlik, Ümit Gülhan, Hilal Çetin ve Orta Öğretim Teşkilatını temsilen Muhammet Fışkın katıldı. MTTB’nin geçtiğimiz hafta kurduğu orta öğretim birimi için hazırladığı projelerin konuşulduğu ziyarette ortak hareket etme konusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile sözlü anlaşmaya varıldı.

İlk panel şubat ayında

Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Teşkilatının orta öğretimde en önemli projesinin okuma grupları olduğunu belirten İl Başkan Yardımcısı Talha İbil, “2011’den bu yana üniversite teşkilatlarımızda uyguladığımız okuma grupları programı ile çok başarılı işlere imza attık. Liselerde de faaliyete geçirmek istediğimiz bu programın amacı liselerdeki kardeşlerimizin entelektüel seviyelerini yükseltmeleri ve ileride toplum içerisinde edindikleri bilgi ve birikimler ile her daim farklarını ortaya koymalarıdır. Projenin önümüzdeki hafta başlayacağını varsayarak da Şubat ayında ilk panelimizi yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Kültür sanat projeleri

Okuma grupları haricinde de projelerinin olduğunu belirten Hanım Komisyonu Başkanı Fazilet Birlik ise “Orta öğretimde kuracağımız birimler aracılığı ile de kardeşlerimizin zayıf olan derslerinin üzerinde yoğunlaşarak okullarında başarılı birer öğrenci olmalarını ve üniversite sınavlarında alacakları puanlar ile her kardeşimizin istediği üniversiteyi kazanmasını hedefliyoruz. Bunun haricinde halk eğitim müdürlükleri ile farklı programlara eğilim göstererek kardeşlerimizin, kültür sanat çerçevesinde yetişmelerini sağlamak niyetindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Milli Eğitimden tam destek

Lise öğrencilerinin olumlu şartlarda yetişmesine her zaman destek olacaklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtirken, “Kitap okuma programları bir neslin yetişmesini sağlayabilecek bir projedir. Liseli öğrencilerimize kitapları sevdirebilirsek başarılı bir nesil geleceğine inanıyorum. Bu işlerde gönüllülük esastır. Sizleri bu şekilde projeler yaptığınız için tebrik ediyorum. Biz İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrencilerin yararına olan her projede Milli Türk Talebe Birliği ile ortak çalışır ve her zaman destek oluruz.” şeklinde konuştu.

Ziyarette son olarak MTTB Teşkilatlarının hazırladığı projeler için önümüzdeki hafta itibarı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak protokol imzalanması kararı verildi.