Milli Türk Talebe Birliği Sakarya İl Başkanı Muhammed Talha İbil ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Vali Hüseyin Avni Coş’a ziyarette bulundu. 15 Temmuz Darbe Girişimi, FETÖ ile mücadele ve MTTB faaliyetlerinin konuşulduğu ziyarette Başkan İbil, Vali Coş’a kendilerinin hazırladıkları ve 15 Temmuz’u anlatan ‘Kıyam’ adlı dergiyi hediye etti.

“Çalışmalarınızı takdir ediyorum”
Bayrak değişimi yaşanan MTTB’nin yeni yönetimine hayırlı olsun temennilerini sunan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, “Gençlerin mücadelesinde en önemli etken heyecandır. Hazırladığınız Kıyam dergisi de gösteriyor ki dava aşkınız, vatan sevginiz, bayrağa olan düşkünlüğünüz ile bu heyecan sizde mevcut. 15 Temmuz gecesi de meydanlarda olarak bunu kanıtladınız. Milli Türk Talebe Birliği olarak faaliyetlerinizi yakından takip ediyorum. Başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ederim. Aynı doğrultuda hedeflerinize odaklandığınız müddetçe bizler de yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Düşman okları hak yolu gösterir”
Ülkemizin zor dönemlerden geçtiğini, ancak birlik olunması halinde sorunların hepsini aşabileceğimizi belirten Vali Coş, “İmam Şafi Hazretlerine sormuşlar; ‘Fitne zamanında Hak yolda olanı nasıl anlarız?’ Buyurmuş ki; ‘Düşman oklarını takip edin; Onlar size hak yolu gösterecektir.’ Bu sözü şiar edinirsek öncelikle ülkemizin düşmanlarının kim olduğunu bilmeliyiz. Tüm İslam alemi tarafından lider olarak görülen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, dış güçler ve İslam düşmanı devletler tarafından sevilmiyor. Ağızlarına Allah’ın adını anıp her türlü illegal işlere karışmış, milletin evlatlarına kurşun sıkacak kadar gözleri dönmüş onur fukarası insanların da hedefinde yine Cumhurbaşkanımız var. Bu ortamda düşmanın kim olduğunu tespit etmek çok zor olmasa gerek” şeklinde konuştu.



“Valimizin yanındayız”
Vali Coş’a MTTB Sakarya Teşkilatının faaliyetlerini anlatan Başkan İbil ise, “Geçmiş dönemde ülkemizde gençlerin sivil toplum faaliyeti yürütebilmesi için birçok imkansızlık mevcuttu. Yeni dönemde ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın lokomotifliğinde siz değerli büyüklerimizin heyecan ile çalışmalarınız sayesinde bu imkansızlıklar aşıldı. Sizlerde ki bu heyecan biz gençlerin de azmini arttırıyor. Bu minvalde desteklerinizden ötürü çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Sakarya Valisini karalama kampanyaları yapanlara karşı durduklarını belirten Talha İbil, “15 Temmuz sonrası gelinen süreçte gördük ki FETÖ denen hain örgüt hala tamamen birmiş değil. Sayın Valimizi karalamaya yönelik yürütülen kampanyalar bunun en net kanıtıdır. Özellikle kendisini hedef almaları da Sayın Valimizin en doğru şekilde mücadele ettiğinin göstergesidir. Milli Türk Talebe Birliği olarak her zaman yanınızda olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.