Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında yürütülen MTTB Kuruluşunun 100. Yılında Medeniyet Okumaları ve Yarın ki Türkiye İnşası projesi tüm hızıyla devam ediyor. Necip Fazıl Kısakürek’i anma amaçlı düzenlenen Üstadı Anlıyoruz haftasının ilk programı Başkent Şehir Tiyatroları ekibinin oynadığı tiyatroyla gerçekleşti.

İkiler’den MTTB’ye teşekkür
Üstad Necip Fazıl’ın ‘Bir Adam Yaratmak’ piyesini sergileyen tiyatro ekibi izleyicilerden tam not aldı. Başkent Şehir Tiyatroları, 1996 yılından bu yana Bir Adam Yaratmak oyununu 700’ün üzerinde oynadı. Ekibin Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler oyun sonrasında yaptığı konuşmada, “Bu oyuna başladığımızda aramızda 17 yaşında arkadaşlar vardı, şimdi bu arkadaşlarımın yaşı 40'a yaklaştı. Bu kadar uzun zamandır bu oyunu sergiliyoruz. Başladığımız yıllarda Necip Fazıl’ın eserleri devlet tiyatrosunda yer alamıyordu ne yazık ki. Son birkaç yıldır hamdolsun devlet tiyatrosuna da girdi. Bu oyunun Sakarya’ya gelmesinde emeği geçen Milli Türk Talebe Birliği Sakarya yöneticilerine teşekkür ediyorum. Sayelerinde Necip Fazıl Kısakürek, bir kez daha anılmış ve anlanmıştır” dedi.


Programlar “Reis Bey” ile devam ediyor
Üstadı Anlıyoruz haftasının bir sonraki programı yine bir tiyatro oyunuyla devam edecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, yarın 14.30’da Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezinde Üstad Necip Fazıl’ın ‘Reis Bey’ adlı piyesini canlandıracak. Yönetmenliğini Ertan Akman’ın yapacağı oyun tüm tiyatro severlere ücretsiz olacak.