Geçtiğimiz hafta proje koordinatörü ve MTTB Sakarya İl Başkanı Özcan Ayma tarafından içeriği açıklanan projenin ilk programları yapıldı. Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen projenin ilk ayağı olarak Mustafa Kutlu’yu okuyan öğrenciler düzenlenen programlar ile yazarın çeşitli yönlerini anlattılar.

2 ayrı program ile Kutlu paneli

Ofis Sanat Merkezinde düzenlenen ilk programın moderatörlüğünü Mustafa Yasir Yılmaz yaparken panelistler ise Ataöz Kara, Muhammet Fışkın, Metin Fışkın ve Ersin Dikicioğlu oldu. Akabinde düzenlenen panelde ise moderatörlüğü Fazilet Birlik üstlenirken panelistler Sedanur Köroğlu, Fatma Ergin, Zühre Yılmaz ve Ayşenur İbil oldu. Mustafa Kutlu’yu Okumak, Anlamak ve Anlatmak konulu panellerin 1. Ayağına Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel ve Adapazarı Kaymakamı İsmail Gündüz de katıldı.

İstanbul gezisi ve Mustafa Kutlu ile tanışma fırsatı

Panellerin ardından okuma gruplarındaki öğrenciler ile proje kapsamında İstanbul’a gezi düzenleyen MTTB Sakarya Teşkilatı, burada Gülhane Parkı, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Sultan Ahmet Camii, Ayasofya, Topkapı Sarayı ve eski Başbakanlardan Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kabrini ziyaret etti.

Gezi sırasında Dergah Yayınevine giderek Türk Hikayeciliğinin duayen ismi Mustafa Kutlu ile tanışma fırsatı da yakalayan gençler, yazar ile 2 saate yakın sohbet etti. Mini konferans sonrası Kutlu’ya kitaplarını imzalatan panelistlerin heyecanı gözlerinden okundu.

“Projenin en zorlu dönemleri geride kaldı”

Mayıs ayına kadar devam edecek olan proje ile ilgili açıklamalarda bulunan MTTB Sakarya Başkan Vekili Talha İbil, “Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde yürüttüğümüz projemizin en zorlu dönemlerini geride bıraktık. Kitaplarımızı temin ettik, programlarımızı ayarladık. Programların başlaması ile sistemde oturdu. Şimdi sadece teker teker işlemesini bekliyoruz. Arkadaşlarımız Mustafa Kutlu’yu okudular ve en güzel şekli ile panellerini yaptılar. Karşılığında da hastalığından sebep kimse ile görüşmeyen Mustafa Kutlu ile tanışma fırsatı kendilerine ve bizlere nasip oldu.” Şeklinde konuştu.

“Mart’ta Tarık Buğra ve tarihe yolculuk”

Mart ayının da yoğun geçeceğini belirten İbil açıklamasını şöyle sürdürdü; “Projemiz kapsamında büyük küçük birçok program gerçekleşecek. Mart ayında da okuma grupları listemizdeki 2. Yazar olan Tarık Buğra’yı okuyan arkadaşlarımız panellerini gerçekleştirecek. Bu panellerin ardından bu kez de Bursa’ya bir gezi düzenleyerek tarihimizi tanımaya çalışacağız. Nisan ayında da yoğun tempo ile devam edip Mayıs ayının ortalarında projemizi sonlandırmayı düşünüyoruz.”