Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen ve Milli Türk Talebe Birliği Sakarya Teşkilatının koordinatörlüğünü yaptığı “Tarık Buğra’yı Okumak Anlamak ve Anlatmak” konulu panel Erenler Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Programa Erenler Belediye Başkan Yardımcısı Ali Akdeniz, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

“Yarının Türkiye inşasını MTTB gençliği yapacak”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren MTTB Sakarya Başkan Vekili Muhammed Talha İbil, “Milli Türk Talebe Birliği gençliği her zaman kendini geliştirmiş ve geleceği inşa etmek için çaba göstermiştir. Darbeci zihniyeti yıkan kadroların da bu yapıdan çıkmış olması kurumumuzun başarısını ortaya sermektedir. Bugün de medeniyet okumaları ile usta yazarların kitaplarını okuyarak yaptığı paneller sayesinde hedefine durmadan ilerleyen Milli Türk Talebe Birliği gençliği, yarının Türkiye’sini inşa etmekte yine öncü olacaktır” dedi.

“Terörden korkmadık, korkmayacağız!”

Konuşmasında artan terör olaylarına da değinen İbil, “İçimizdeki ve dışımızdaki hainler şunu bilsinler ki kimsenin gücü Türkiye Cumhuriyeti’ne yetmez. Algı operasyonları ile yıldırmaya çalışan terör medyasından da canlı bomba olup patlayan terör örgütlerinden de onlara maşa olan terör devletlerinden de korkmadık, korkmayacağız. Terör olayları sebebiyle şehadet şerbetini için vatandaşlarımız ve güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet, aziz milletimize ise başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Moderatörlüğünü Ümit Gülhan’ın yaptığı programda Atilla Barış Sağlam; Tarık Buğra’nın sanata ve topluma bakışı, Beytullah Oruç; Tarık Buğra romanlarındaki karakter analizi, Taner Kaya; Tarık Buğra kitaplarındaki 1. Dünya Savaşı toplum psikolojisi konularını ele alırken Fazilet Birlik; millet, milliyet ve nezdinde memleket meselesi, Hilal Çetin; Tarık Buğra’nın Türkçe mücadelesi, Hilal Bostancı da Tarık Buğra’nın tarih bilinci konusunu anlattı. Panel sonrasında panelistler, Erenler Belediye Başkan Yardımcısı Ali Akdeniz ile hatıra fotoğrafı çektirdi.