Milli Türk Talebe Birliği Sakarya İl Başkanı Özcan Ayma, yaptığı açıklama ile 23 Nisan haftasındaki programlarını tanıttı. Başkan Ayma, dava şuuruna sahip bir neslin çocukluktan yetişmesine önem verdikleri için Çocuk Bayramına birbirinden farklı programlar ile hazırlandıklarını belirtti. Geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olacak gençler için çalıştıklarını belirten Ayma, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen medeniyet okumaları projesinin programlarının da dolu dizgin devam ettiğini sözlerine ekledi.

“23 Nisan’da çocuklar gülecek”
MTTB Seyr-i Hayal Tiyatro Ekibinin hazırladığı ‘Ponçik ve Arkadaşları’  adlı oyunun Erenler ve Akyazı Belediyesinin konferans salonlarında oynanacağını, bunun haricinde MTTB Sakarya Hanım Komisyonu ve YÖÇEYDER ortaklığında yetim ve öksüz çocuklar için program hazırladığını belirten Başkan Ayma, “Bir neslin dava ile dertlenmesi çocukluktan yetişme ile gerçekleşir. Bu doğrultuda 23 Nisan Çocuk Bayramı için Seyr-i Hayal Tiyatro ekibimiz İyiliğin Kaynağına Yolculuk sloganı ile ‘Ponçik ve Arkadaşları’ adlı oyunu tertip etti. Şehrimizin çocuklarının zevk alacağına inandığımız tiyatro oyunu 22 Nisan Cuma günü Erenler Belediyesi Kültür Merkezinde, 23 Nisan Cumartesi günü de Akyazı Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenecek. Yine 23 Nisan ile ilgili bir etkinliğimiz daha olacak. Hanım Komisyonumuzun YÖÇEYDER ortaklığında düzenlediği programda Kent Park’ta yetim ve öksüz çocuklar ile çeşitli oyunlar oynayarak uçurtma uçuracağız” diye konuştu.

Sofuoğlu ve Kuloğlu ile Necip Fazıl Konferansı
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen MTTB Kuruluşunun 100. Yılında Medeniyet Okumaları ve Yarınki Türkiye İnşası projesi ile ilgili programlarının da önümüzdeki hafta içerisinde gerçekleşeceğini ifade eden Özcan Ayma, “Geleceğin Türkiye’sinde söz sahibi olacak gençler yetiştirme ideali ile yürüttüğümüz projenin önemli bir aşamasını geride bıraktık. Düzenlediğimiz programlar ve elde ettiğimiz sonuçlar oldukça güzel. 26 Nisanda Ofis Sanat Merkezinde düzenleyeceğimiz program ile Orta Öğretim Komisyonumuzdan sekiz kardeşimiz Cengiz Aytmatov panellerini gerçekleştirecekler. Hemen ertesi gününde ise Üstad Necip Fazıl’ı daha iyi anlamak için AKM’de Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu ve Araştırmacı Yazar Abdullah Kuloğlu’nu ağırlayarak konferans gerçekleştireceğiz. Entelektüel gençliğin oluşması Programlarımıza tüm vatandaşlar davetlidir” dedi.