Karasu Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezinde 1 veteriner, 1 asistan, 7 yardımcı personel ve 2 toplama aracıyla hizmet verilirken, sokaklardan toplanıp barınağa getirilen sahipsiz hayvanların muayene ve kontrolleri ile aşıları yapılıyor.

Karasu Belediyesi olarak tüm canlıların haklarını savunan ve değer veren anlayışın temsilcileri olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, “Bölgemizin en modern hayvan barınağına sahibiz. Kırsaldan toplanıp kent merkezine bırakılan sokak hayvanları konusunda büyük sıkıntı yaşıyoruz. Sayıları her geçen gün artıyor. Sayı artınca bakımda da güçlük çekiliyor. Veteriner hekim gözetiminde hayvanların kısırlaştırılması çalışmaları devam ediyor. Bakımı yapılan sokak hayvanlarından sahiplenmek isteyen vatandaşlarımıza istedikleri köpekleri veriyoruz. Bazen de doğal ortamlarına bırakıyoruz. Barınakta yaklaşık olarak 100 hayvan bulunuyor. Hayvanları, cinsiyetleri, büyüklüklerine göre gruplandırıyoruz. Birbirlerine zarar vermesinler diye mecburen bu gruplandırmaları yapıyoruz. Anne ve yavruları zaten kulübelerde ayrı tutuyoruz. Hayvan severlerden bize destek vermelerini istiyoruz. Onlarla her zaman iş birliğine hazırız. Önerilere açığız. Eleştirilmekten ziyade iş birliği ile daha iyi adımlar atmak istiyoruz” dedi.

Başkan İspiroğlu, barınakta bir ayda 120 hayvan kısırlaştırıldığını, 190 hayvanın tedavi edildi ve 57 adet hayvanın da sahiplendirildiğini söyledi./ Kadir KARAKAŞ