Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun talimatları doğrultusunda şehir merkezinde bulunan bir köprüde daha yenileme çalışması başlatılıyor. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, Mithatpaşa Kavşağı’nda bulunan köprüde iyileştirme çalışması yapılacağını aynı zamanda köprünün daha estetik bir görünüme kavuşturulacağını söyledi.
 
Başkan Toçoğlu talimat verdi
Ali Oktar, “Bildiğiniz üzere Mithatpaşa Kavşağı’nda şehrimize yakışan bir çalışmayı hayata geçirdik. Burada ulaşım planlaması yeniden yapıldı, bölgeye yeni yeşil alanlar kazandırıldı, trafik geçişleri daha güvenli ve kontrollü bir hale getirildi. Son olarak da bu alandaki köprüde estetik bir çalışma yaptık ve bu çalışmamız da büyük beğeni kazandı. Şimdi ise Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun talimatları doğrultusunda bir çalışmaya daha imza atacağız. Bölgede bulunan diğer köprü olan Şehit Ahmet Akyol İlköğretim Okulu önündeki köprüyü de yenileyeceğiz” diye konuştu.
 
Daha estetik bir köprü
Köprünün tüm bakımlarının yapılacağını da söyleyen Oktar, “Arkadaşlarımız yeni bir proje hazırladılar. Buna göre köprü çok daha estetik bir görünüme kavuşacak. Aynı zamanda yaya geçişleri daha güvenli bir hale gelecek. Korkuluklar yenilenecek. 17 metrelik genişliğe sahip köprümüz hemşerilerimizin büyük beğenisini kazanacak bir dönüşüme tabi tutulacak. 18 Kasım Cuma günü başlayacağımız çalışmayı hafta sonu tamamlamayı öngörüyoruz. Başlatacağımız bu çalışmanın da tamamlanmasıyla Mithatpaşa Kavşağı’ndaki tüm alanda hem kontrolün, hem güvenliğin, hem de estetiğin izlerini taşıyan bir çalışma hayata geçirilmiş olacak” dedi.


 
Ulaşım alternatif güzergâhlardan
Çalışma süresince köprü güzergâhının ulaşıma kapalı olacağını aktaran Ali Oktar, trafik geçişleri için alternatif güzergahlar kullanılacağını ifade etti. Oktar, “18 Kasım Cuma günü saat 11.00’da başlayacak köprü yenileme çalışmalarımızı Pazar günü saat 00.00’da tamamlamayı öngörüyoruz. Bu süre zarfında köprü güzergahı trafiğe kapatılacak. Ulaşım ekiplerimiz alternatif güzergahları belirlediler. Buna göre SGK Kavşağı’ndan gelen araçlar, bölgede bulunan polis karakolu önünden hem sağa hem sola yönlendirilebilecekler. Serdivan’a geçişler için Mithatpaşa Kavşağı’ndaki ulaşım çift yönlü olarak kullanılacak” şeklinde konuştu.
 
Çok güzel bir proje olacak
Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar açıklamalarının devamında ise şunları söyledi; “Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerekli işaret ve işaretçiler bölgeye konuşlandırılacak. İnşallah güzel bir çalışmayı çok kısa bir sürede şehrimize kazandıracağız. Gösterdikleri sabır ve duyarlılık için şimdiden bölge sakinlerimize, sürücülerimize teşekkür ediyoruz. Köprü yenileme projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyoruz.”