Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan Sakarya Mısır Araştırma İstasyonu Müdürlüğü 1-4 Kasım tarihleri arasında İstanbul CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen 1. İnovasyon Türkiye Fuarına katıldı. Sakarya Mısır Araştırma İstasyonu Müdürü Yavuz Ağı fuarın kendileri için oldukça verimli geçtiğini belirterek, fuarda özellikle kurum tarafından geliştirilen mısır ve kestane kabağının büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Türkiye’nin en yenilikçi patentli proje ve teknolojilerinin ilk kez sergilendiği 1. İnovasyon Türkiye Fuarı 1-4 Kasım arasında İstanbul’da CNR Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. Açılışını dünyaca ünlü inovasyon gurusu Lord Kumar Bhattacharya ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün yaptığı fuara Sakarya Mısır Araştırma İstasyonu Müdürlüğü de katıldı.

Fuarda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından diğer bakanlıklara kadar bir çok kurumun AR-GE merkezlerinde, atölyelerde, üniversitelerin teknoparklarında ve her mekanda tasarlanan 600 adet buluş sergilendi. Tamamı Türk tasarımı olan projeler arasında elektrikli jip’ten kendi kendini karıştıran tencereye, deprem anında otomatikman açılan kapı kilitlerinden ülkemizde yaygın olarak kullanılan Türk tohumlarına kadar bir çok buluş sergilendi. Bunların yanında ileri teknoloji ürünleri ile gündelik yaşamı kolaylaştıracak icatlar bir arada gösterime sunuldu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Politikalar ve Araştırmalar Genel Müdürlüğü’ne bağlı olan Sakarya Mısır Araştırma İstasyonu Müdürlüğü de fuara katıldı.

Kurum Müdürü Yavuz Ağı, Mısır Araştırma İstasyonu Müdürlüğü tarafından, geliştirilen yeni çeşitlerin tanıtımı ve sergilenmesi yanında yeni başlayan projelerinin de tanıtılması açısından 1. İnovasyon Türkiye Fuarının kendileri açısından oldukça önemli olduğunu belirtti.

Özellikle Mısır ve Kestane Kabağı’nın fuarda oldukça yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Ağı, “Katılımcılar tarafından özellikle mısır bitkisi ve ürünlerine karşı olan GDO önyargısı ve dışa bağımlılık şikayetleri ile çoğunlukla karşılaştık. Kurumumuz tarafından geliştirilen mısır çeşitlerinin yerli çeşit olması ve GDO ile herhangi bir ilişkisinin bulunmaması katılımcıları ve ziyaretçileri oldukça memnun etti” dedi.