Sakarya Ticaret Borsası (STB) Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, “Çiftçilerin ürünlerinin satışında karşılaştıkları zorlukları aşması için rutubet ölçüm cihazımız ve tecrübemizle çiftçimizin yanındayız. Bundan böyle mısır yetiştiren ve ürününü satmaya hazırlanan tüm çiftçiler Sakarya Ticaret Borsası ve Sakarya Ziraat Odasına başvurarak, ürün rutubet ölçümlerini yaptırabilecekler. Fabrikalarda ve ürününü sattıkları yerlerde zaman kayıplarını bu hizmetimizle gidermek diğer bir hedefimiz” dedi.

Tahıl ürünlerinin işlenmesi esnasında nem ve sıcaklığın ölçümünün büyük önem taşıdığına dikkat çeten Cevdet Mete, tahıl sektörü için mamulün belirli rutubet aralığında olmasının kalite ve buna bağlı memnuniyet açısından önemli olduğunu belirtti.

STB Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, “Biz çiftçimizin her zaman yanındayız. Akredite olmuş laboratuvarımız, tecrübemiz ve güvenilirliğimiz ile dün olduğu gibi bugün ve yarın da çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Son yıllarda özellikle hububat ürününün satışları için gerekli olan ürün rutubet ölçümlerinde mağduriyeti ortadan kaldırmak için iş birliği yapmaya karar verdik. Sezon başladığında kurumumuzdan ve Sakarya Ziraat Odasından yetkililerle birlikte çiftçimize Borsamız kampüsünde hizmet vereceğiz. Çiftçimiz mahsulünü Borsamıza getirdiğinde gerekli ölçümlerini burada ücretsiz olarak yaptırabilecek” diye konuştu.

Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu ise, “Çiftçimizin güvenilir bir yerde ölçüm yaptırması için çalışmalar yapıyorduk. Bu çalışmamız esnasında bize her konuda destek olan Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete’ye teşekkür ediyorum. Çiftçimizde gönül rahatlığı içerisin de mahsullerini Odamıza başvurarak, Sakarya Ticaret Borsasında ölçümlerini ücretsiz olarak gönül rahatlığı içinde yaptırabilirler” dedi.