Sakarya’nın Erenler ilçesinde bulunan Mehmet Gölhan İlkokulu 3. sınıf öğrencileri “Değerler Eğitimi Projesi”nin Kasım ayı değeri olan “Hoşgörü ve Yardımlaşma” konusu kapsamında ihtiyaç sahibi aileler için yardım kolileri hazırlayarak ihtiyaç sahiplerine yardım etmenin mutluluğunu yaşadılar.

Mehmet Gölhan İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Yasemin Karabınar ve sınıf annesi Sibel Çakıcı rehberliğinde, değerler eğitimi projesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunmak için kolları sıvadılar. İlk olarak çevrelerinde yardıma muhtaç aileleri belirleyen minik öğrenciler, daha sonra büyüklerinin ve komşularının da desteği ile çay, kuru bakliyat gibi gıdalar ile deterjan gibi temizlik malzemelerinden oluşan yardım paketleri topladılar. Hazırladıkları yardım paketlerini sınıflarına getirerek birlikte kolilere yerleştiren öğrencilerin mutluluk gözlerinden okunurken, arkadaşları adına konuşan Azize Çakıcı ve Rüveyde Ceyda Yeniay, “Böyle bir faaliyet içine girmeyi öğretmenimiz ve arkadaşlarımızla kararlaştırdık. Herkes kendi çevresinde ihtiyaç sahibi aileleri tespit etti. Daha sonra hem harçlıklarımızla hem de büyüklerimizin ve komşularımızın destekleriyle bu malzemeleri temin ettik. Umarız bu tür faaliyetler devamlı olur ve yardıma muhtaç insanlar da gözetilmiş olur” dediler.

Öğrencilerini bu duyarlı çalışmaları için tebrik eden sınıf öğretmeni Yasemin Karabınar, “Öğrencilerimize yardımlaşma, merhamet gibi değerleri kazandırmanın yolu bu tür çalışmalarda aktif olarak görev almalarından geçiyor. Toplumdaki bu tür yardımlaşmalar, kaynaşma ve dayanışmaya katkı sağlıyor. Öğrencilerimizin bu faaliyetlerde yer almaya istekli olması gelecekte duyarlı bir nesil yetişmesi anlamına gelir. Bu da bizim için çok önemli. Bu vesileyle projemize destek veren ve emek harcayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.