Suriye'nin kuzey batısında bulunan Afrin'de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Afrin harekatı devam ederken, bölgede görev yapan Türk askerine bir destek de Serdivan Çocuk Akademisinden geldi.
Serdivan Çocuk Akademisi öğrencileri, Türk askerine destek olmak için 500 adet termal atkı, bere ve eldiven hazırladı. Öğrenciler paketlerine içine ayrıca kendi yazdıkları mektupları da koydu. 


Öğrenciler, hediye paketlerini pazartesi günü Hatay Hassa İlçe Jandarma Komutanlığına gönderecek.
Öğrencileri ziyaret eden Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Sınırda bu vatan, bu millet ve bu toprakların güvenliği için mücadele eden askerlerimize kolaylıklar diliyorum. Rabbim yardımcıları olsun. Serdivan Fikir Sanat Akademisi çok güzel faaliyetler gerçekleştiriyor. Hocalırımız, öğrencilerle birlikte Afrin’de mücadele eden askerlerimize gönderilmek üzere atkı, çorap, eldiven gibi hediyeler alarak, kendi düşüncelerini de dile getiren mektuplardan oluşan hediye paketleri hazırladı. Çok duygulandığımı ifade etmek istiyorum. Başta Cumhurbaşkanımızın kararlı duruşu olmak üzere bu ülke için orada tüm mücadele eden askerlerimize kolaylıklar diliyorum" dedi.



“Allah’a emanet olun”
Öğrencilerden Batın Özalp ise, “Değerli asker abilerim siz bizim için Afrin’de savaşıyorsunuz. Ben de askerlik yaşım gelince sizin gibi devletimi koruyacağım, Allah sizi korusun” dedi. Minik Afra ise askerlere yazdığı mektupta, “Değerli asker abilerim hepinizi çok seviyorum. Her biriniz benim için çok değerlisiniz. Biz burada rahatça yaşarken, siz orada yaşam mücadelesi veriyorsunuz. Sizlere çok teşekkür ediyorum" dedi.
12 yaşında olan Eylül Afra da, A4 kağıdına renkli kalemlerle ‘Allah yar ve yardımcınız olsun’ yazarak, “Ben Eylül Afra 12 buçuk yaşındayım. Bu mücadeleyi iman ve vatan gücü ile kazanacağımıza inanıyorum. Allah’a emanet olun” dedi.