Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Bektaş ve sektör esnafını makamında ağırladı. ‘Vatansız Olmaz Dövizsiz Olur’ sloganıyla yeni bir kampanya başlattıklarını belirten Bektaş, döviz bozduran vatandaşları ücretsiz taşıyacaklarını ifade etti. Ziyarette ayrıca minübüsçü esnafının talepleri de Başkan Toçoğlu’na iletildi.
 
“Kirli bir oyun oynanıyor”
Ali Bektaş, “Ülkemizin üzerinde oynanan kirli oyunlara minibüsçü esnafı olarak kayıtsız kalamazdık. Arkadaşlarımızla ortak bir karar aldık. ‘Vatansız Olmaz Dövizsiz Olur’ sloganıyla bir çalışma başlattık. İlk olarak Gar Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdik. 100 dolar veya 100 avro bozduran ve bunu esnafımıza belgeleyen vatandaşlarımızı minibüslerimizde ücretsiz olarak taşıyacağız. Bu tarihi kırılma anında elini taştan sakınmak biz esnafa zaten yakışmazdı. Bu önemli günlerde payımıza düşen sorumluluğu yerine getireceğiz.” diye konuştu.
 
“Güzel bir hassasiyet örneği”
Minibüsçü esnafının başlattığı kampanyanın önemine değinerek esnafa teşekkür eden Başkan Toçoğlu, “Ülkemiz üzerinde ciddi oyunlar oynanmak isteniyor. Milletimize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza darbeyle diz çöktüremeyen dış mihraklar şimdi bunu ekonomiyle yapmak istiyorlar. Nasıl ki 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile vatandaşlarımız meydana indi, şimdi de aynı hassasiyetle Türk Lirasını güçlendirmek adına ellerindeki dövizleri bozduruyorlar. Bu birlik ve beraberlik muhafaza edildiği müddetçe bizi hiçbir mihrak yolumuzdan edemeyecek” diye konuştu.
 
“Topyekun bir seferberlik başladı”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ile başlatılan kampanyalara her kesimden ciddi destek geldiğini ve bu desteğin artarak devam etmesi gerektiğini de anlatan Toçoğlu, “Esnaflarımız çeşitli kampanyalar düzenliyor. İş adamlarımız bu konuda üzerlerine düşen açıklamaları yapıyor. Ticaret ve Sanayi Odamızın tavrı çok net ve ortada. Herkes bu işin bir ucundan tutmanın gayreti içerisinde. Sizlerin de göstermiş olduğu hassasiyet bizi ziyadesiyle memnun etti. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu durumun da üstesinden geleceğiz. Allah milletimize zeval vermesin. Allah yardımcımız olsun” diye konuştu.