Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans Salonundaki anma programına Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra; Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, 7. Komando Tugay Komutan Vekili P. Alb. Salih Üstündağ, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Rektörler, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Ak Parti İl Başkanı, İl Milli Eğitim Müdürü, daire amirleri, STK Temsilcileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ali Dilmen Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen programın öncesinde Sakarya Güzel Sanatlar Lisesi (SGSL) Resim Bölümü öğrencilerinin ‘Milletin Sesi Mehmet Akif’ konulu resim sergisini gezen Vali Nayir, daha sonra salon programına geçti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim Tilaveti de yer alırken, SAÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ile Ali Dilmen Anadolu Lisesi Müdürü Melik Hayri Çetinkaya da günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.

Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşımızı yazmasıyla ilgili tarihte yaşananların şiirsel bir anlatımla sahnelendiği piyes gösterisinde o günlere ait kostümler, sahne düzenlemesi ve öğrencilerin oyun performansları davetlilerden büyük beğeni topladı.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma konulu liseler arası şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Vali Ahmet Hamdi Nayir, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle ve minnetle yad ettiklerini belirterek programda emeği geçen herkesi tebrik edip başarılar diledi.