Toplantıya ev sahipliği yapan kulüp başkanı Alaaddin Ağcadağ katılımdan dolayı memnuniyetini belirterek kurum faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Ağcadağ, “Sakarya Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü bir grup toplum gönüllüsü tarafından 2003 yılında kurulmuştur. Çalışma alanları İzcilik, Bilek Güreşi, Öğrenci toplulukları ile Üniversite öğrencileri. İzcilik kapsamında Türkiye İzcilik Federasyonu’na bağlı Federasyonun yaptığı bütün faaliyetlere katılan bir kulübüz. Çanakkale Milli Bilinç Kampı, Allahuekber Şehirlerini Anma Milli Bilinç Kampı başlıca faaliyetlerimizdendir. Bunların yanı sıra spor alanında birçok dalda çalışmalarımız sürmekte, Bilek Güreşinde Avrupa Şampiyonu ve Türkiye Şampiyonları çıkarmış bir kulübüz. Gençlerin bedenen sağlam ve ahlakça dürüst olmalarını istiyoruz ve elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Üniversiteli gençlerle topluluklar vasıtasıyla çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Toplantıya katılanlara teşekkür eden Ağcadağ sözü icra kuruluna devretti. Toplantıda gündem ana başlıkları ele alındı. Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili bilgi paylaşımı yapıldı.

İcra kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Afrin’e yapılan Zeytin Dalı Harekatına olan inancımız ve desteğimiz tamdır. Teröristlere yönelik yapılan bu operasyonlarda şehit düşen kahraman vatan evlatlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı diliyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, hiçbir terör örgütünün ve onları destekleyen hiçbir gücün, birlik ve beraberliğimiz karşısında başarılı olma şansı yoktur. Türkiye'ye tehdit oluşturacak her türlü unsurun karşısında bu imanlı milleti, vatansever ordusunu ve polisini bulacaklardır. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen operasyon ülkemiz için oldukça önemlidir. Milletimizin güvenliğini ve mazlumların huzurunu temin etmek için başlatılan bu askeri harekâtta, ordumuza tüm güvenlik güçlerimize Rabbimizden yar ve yardımcı olmasını temenni ediyoruz.

Bu harekat ile birlikte tıpkı Fırat Kalkanı Bölgesinde olduğu gibi terörden temizlenen bölgelere ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyelilerin gönül rahatlığı içerisinde geri döneceğini ve kendi vatanlarının yeniden inşası için ter akıtacaklarını biliyoruz” dendi.