AK Parti Sakarya Milletvekili ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz; Sakarya’da bulunan fotoğraf makinesi koleksiyoneri Tamer Selçuk’u iş yerinde ziyaret etti.

Yavuz; ziyaretleri esnasında İzmitli ünlü koleksiyoner İlker Kumral ile de tanıştı. Vekil Yavuz Adapazarı Çark Caddesi ve İtfaiye Caddesi üzerinde bulunan fotoğraf makinesi koleksiyonerinin girdiği bir iş yerinde; birçoğu tarihi antika olan binlerce fotoğraf makinasını görünce şaşkınlığını gizleyemedi.

Tamer Selçuk’u heyecanlı anlatışını dikkatle dinleyen ve 2 bin 500 parça makinenin olduğunu öğrenen Milletvekili Ali İhsan Yavuz; iş yeri sahibine “Böyle bir zenginliği görmezlikten gelemeyiz. Fotoğraf makinelerini müzede sergilemesinin yeni nesil için büyük faydası olacaktır. Bu fotoğraf makineleri ile Sakarya’da dünya çapında bir fotoğraf makinesi müzesi kurulabilir” dedi.

Vekil Çelik; Sakarya’nın fotoğraf konusunda çok sayıda hoca yetiştirmiş bir il olduğunu bu zenginlikleri birleştirerek farklı ortamlarda dile getirilerek müze ve sergi alanı konusunda çalışma yapılabilir.

En yaşlı fotoğraf makinesi 1876 yılından kalma

İşyeri ve fotoğraf makinesi koleksiyonunun sahibi Baki Tamer Selçuk; Türkiye’de çok nadiren bulunabilecek 2 bin 500 parça çok eski fotoğraf makinesi olan bir esnaf olarak; AK Parti Sakarya Milletvekili Sayın Ali İhsan Yavuz’un ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Selçuk, “Koleksiyonumdaki en yaşlı fotoğraf makinem 1876 yılından kalma Fransız malıdır. İlk fotoğraf makinesinin 1830’lu yıllarda yapıldığını düşünürsek koleksiyonumuzun nedenli önemli ve nadir eserler ile dolu olduğu anlaşılmaktadır” dedi.