“Çocuklarının can güvenliğinden endişe duyan anne babalar, bizi arıyor, yardım diliyor. Onlara sözümüz var; yürekleri ferahlayıncaya kadar bu işin peşini bırakmayacağız. Seslerini Ankara’ya duyuracağız” diyen Özkoç, konuyla ilgili açıklama yaptı.
CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, “Çok basit ve haklı bir talebimiz var; çocuklarımızın can güvenliği. Çocuklarımızı gönderdiğimiz okulların depreme dayanıklı olmasını istiyoruz. Bugün için okullarla ilgili tablo şudur; 17 yılda 160 okulda deprem analizi yapıldı; halen yıkılması gereken 21, güçlendirme bekleyen 39 okulumuz var. Bir adım ötesinde; henüz deprem analizi bile yapılmamış 133 okula ait 190 okul binamız bulunuyor. Sakarya’daki okulların deprem riskini gösteren tek bir resmi veri var; o da açıkladığımız bu veridir. Tabloyu önce inkar eden, sonra kısmen kabullenen yarım yamalak açıklamalarla sorunun geçiştirilmesine göz yummayacağız” dedi.
Doğru rakamları esas alan, dürüst, kararlı, net adımlar beklediklerine dikkat çeken CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, “Sakarya’da yıkılacak, onarılacak ve deprem riski ölçülecek okulların listesi ve çalışma takvimi bir an önce açıklansın. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Bakanlıktan talep ettiği kaynak geldi mi, gelecek mi, bütçe sorunu nasıl aşılacak ortaya konulsun. Çocuklarımızın hayatını riske atan sorunun çözümü için bugüne kadar il yöneticilerinden Milli Eğitim Bakanı’na kadar ilgili her kesimle görüştüm. Önümüzdeki günlerde çözüm için adım atılmazsa; sözü anne babalara bırakacağız. Kent Meydanı’nda anne babalarla ve duyarlı Sakaryalılarla bir araya gelecek, ortak çözüm talebimizi, daha gür bir şekilde dile getireceğiz. Kimse unutmasın; bugün kentte bir deprem olursa, bu okullar yıkılacak ve okul duvarları altında sadece çocuklar değil, hepimizin vicdanı kalacak. Çözüm ortada. Birlikte başarmalıyız” diye konuştu.