Serdivan Kültür Merkezi’nde, Milli Birlik ve Düşünce Derneği (MBD) Sakarya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Türk Milliyetçileri Vatan Millet Evet Diyor” adlı konferansta Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, 16Nisan Referandumu ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi hakkında bilgi verdi.

Programa, Sakarya Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, STK Temsilcileri, İl Müdürleri, MBD Genel Başkanı Erdem Ercan, MBD il ve ilçe başkanları, daire başkanları ve çok sayıda MBD’li katıldı.

MBD Genel Başkanı Erdem Ercan yaptığı açılış konuşmasında, ülkemizin 82 Anayasasıyla artık hareket edemeyeceğini, dayatma bir anayasanın sistemi birçok kez tıkadığını ve geçtiğimiz senelerde siyasal istikrarın yanı sıra birçok alanda istikrarsızlık ve daralma yaşandığını söyledi. Ercan, “Bu sebeple Milli İradenin oylayacağı yerli anayasa, Türklüğün bekası için, büyük Türkiye için evet denmesi gerekiyor” dedi.

“Evet için MBD sokaklarda ve meydanlarda”
Referandumda evet çıkması için MBD’nin 16 il ve yüzlerce ilçe teşkilatı olarak var güçleriyle sahada ve meydanlarda olacakların ifade eden Ercan, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına, güçlü ve milli iktidara, Türkiye’nin diriliş ve toparlanmasına Evet diyoruz. Biz Türk ve Türkiye düşmanlarının bozgunu için Evet diyoruz. Türk Milliyetçilerinin liderleri Şehit Muhsin Yazıcıoğlu, Alpaslan Türkeş ve Devlet Bahçeli Evet dediği için Evet diyoruz. Bu siyasi bir seçim değil. Mesele vatan. O yüzden Evet diyoruz. Ülkemizin başındaki başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın varlığı içi Evet diyoruz” şeklinde konuştu.


Daha sonra konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ise, Türkiye’nin jeo-stratejik ve jeo-politik durumuna değinerek Ortadoğu’da söz sahibi olabilmek, mazlum halklara din, dil, ırk ayrımı göz etmeksizin kol kanat gerebilmek, ülkemizi daha güçlü kılabilmek için evet oyunu kullanmanın önemini vurguladı. Külünk, “Siyasi kaygı taşımadan, devlet için evet dememiz gerekiyor” dedi.
Külünk ayrıca, Avrupalı devletlerin bu süreçte oradaki Türklere yaşattığı acıyı hatırlatarak, Türkiye’nin daha da güçleniyor olması fikrinin dahi rahatsızlık verdiğini dile getirdi.