MHP Sakarya İl Başkanı Levent Bülbül, haftalık basın toplantılarına devam ediyor. Bülbül bu hafta Sakarya gündemini değerlendirdi. Bülbül ayrıca, Erenler, Kocaali, Karasu ve Söğütlü belediye başkan adaylarının isimlerinin genel merkeze gönderildiğini ve 2 Kasım’da Kayseri’de yapılacak 2. Aday tanıtım toplantısında bu ilçeler için belirlenen isimlerin büyük ihtimalle açıklanacağını söyledi.

GEREKÇESİ VARDIR

Bülbül toplantıda ilk olarak MHP Adapazarı İlçe Teşkilatının geçtiğimiz hafta kapatılması yönünde Genel Merkezin aldığı kararla ilgili görüşlerini açıkladı. Bülbül, “Geçtiğimiz hafta MHP Adapazarı İlçe Teşkilatı, Genel Merkez tarafından kapatıldı. Bu karar, genel merkezin tercihidir. Her işin bir gerekçesi vardır. Adapazarı İlçe Teşkilatı ile ilgili çalışmalar tamamlandı onay bekliyoruz. Yeni teşkilat onaylanınca bunu kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

4 İLÇE KESİN GİBİ

2 Kasım’da Kayseri’de yapılacak olan 2. aday tanıtım toplantısına da değinen Bülbül, “Sakarya İl Teşkilatı olarak çalışmalarımızı bu toplantıya yetiştirmeye çalışıyoruz. İlçelerimizde ki adaylarımızla birlikte toplantıya katılacağız. MHP İl Teşkilatı olarak Erenler İlçesi’nden Yakup Alaylı, Kocaali’den Kenan Çatalbaş, Karasu’dan Recep Ali Küçük ve Söğütlü’den Turan Bölükbaşı’nın isimlerini genel merkeze gönderdik. Onay bekliyoruz. Bu isimlerin onaylanması kesin gibi. Büyük ihtimalle 2 Kasım’da Kayseri’de gerçekleştirilecek 2. Aday tanıtım toplantısında Genel Başkanımız bu isimleri açıklayacak. Kayseri dönüşünde de adaylarımızı tanıtacağız. Biz MHP olarak hepsi aday olsun da ne olursa olsun mantığı içinde değiliz. Diğer partili arkadaşlardan da destek, yardım bekliyoruz. MHP cesaret gösteren, kazanma hırsı gösteren bir partidir. İnsanların bizzat ayaklarına gideceğiz, oylarını isteyeceğiz. Kalan adaylarımızı da en kısa süre içinde açıklama çabası içindeyiz. Bu seçimde çok büyük değişiklikler yaşanacağını iddia ediyoruz” diye konuştu.

BETÇİYE ELEŞTİRDİ

İl Başkanı Levent Bülbül’ün açıklamalarının ardından söz alan Adapazarı Belediyesi Meclis üyesi Suat Çokluk, belediyenin bütçesini eleştirdi. Çokluk, “24 Ekim’de gerçekleşen meclis toplantısında Adapazarı Belediyesi’nin bütçesi görüşüldü. Bütçe oluşturulurken incelemeler yaptığımızda, rakamlara bakıldığında ekonomik sınıflandırmada bütçelerin yıllarının değiştirildiğini gördük. Alakasız rakamlar ortaya çıkarılmış. Adapazarı Belediyesi’nin 6 sayfalık faaliyetlerine baktığımız zaman müdürlüklerle alakalı tek bir cümle yok. O zaman bu faaliyetler neden var? Genel bütçe durumuna bakıldığı zaman ilk 6 ayda bütçenin 3/1’i harcanmış. Yılın 2. dönemi bütçenin 3/2’si ne şekilde nasıl harcanacak? Bütçe neden bu kadar kabarık tutuldu? Yaklaşık 700 tane faturayı 2009 yılına kaydetmişler. Sonra borçsuz Belediye diye anlatırlar. İnsanın her türlü şey aklına gelir. Bütçe gelirlerinde bağış ve yardım diye hiçbir şey yok. Baktığımızda rakamlar sıfıra yakın. Biz her zaman evrak ve belgelerle konuşuruz, sonuç ortada. Adapazarı Belediyesi’nin en temel sorunu mali müşavir sorunudur. 75,76 Trilyonluk bütçesi bulunan Belediye’nin hukuk bürolarında 1 tane bu işten anlayan, bu işi yapabilen mali müşaviri bulunmamaktadır. Adapazarı Belediyesi başına çorap örmüş ve örmeye de devam edecektir” şeklinde konuştu./Melike KULAÇ