MHP Sakarya İl Başkanı Akar mesajında şu ifadelere yer verdi; Dünyada milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan 2. Dünya Savaşı’nda yaşanan kayıplar ve acı tecrübeler neticesinde dünya devletleri bireysel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması hususunda fikri birlikteliğe varmışlardır. Bu çerçevede insanların eşitlik, özgürlük, yaşama ve güvenlik, ayrımcılığa ve keyfi uygulamalara karşı korunma, bağımsız ve tarafsız mahkemelerce yargılanma, yurttaş olma, din, vicdan ve ifade özgürlüğünü kullanma, sağlık ve eğitim hizmetlerinden yararlanma gibi temel haklara sahip olduğu ve bu hakları kullanırken başkalarının hak ve özgürlüklerini ihlal etmeden, toplumdaki ahlak, kamu düzeni ve genel refahın adil gereklerinin karşılanması amacıyla, yasalarla belirlenmiş sınırlamalara bağlı kalınması fikri gereğince 30 maddeden oluşan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi 10 Aralık 1948 günü BM Genel Kurulunda kabul edilmiştir.
Bu sebeple bildirgenin kabul edilişinden bu yana 10 Aralık günü İnsan Hakları Günü olarak tüm dünyada kutlanmaktadır.
İnsan hakları gününün anlamı bizim için tartışılmaz nitelikte olmakla birlikte Türk milleti olarak bugünün anlamıyla bağdaşmayan haksızlıklara uğramış olmamız sebebiyle bizim için ayrı öneme haizdir.
Temel hak ve özgürlüklerin elde edilmesi adına yapılan fedakarlıklar ve kaybedilen canlar kadar muhafazası adına yapılan hizmetler ve kaybedilen canlar da önemlidir.
10 Aralık 2016 günü Türk milletine mensup her bir ferdin temel hak ve özgürlüklerini korumak adına görevi başında olan polislerimize pkk terör örgütünce yapılan saldırı sonucu 31 polis ve 7 sivil vatandaşımızın şehit olması, bugünün önemini arttırmaktadır.
Zira İnsan hakları bildirgesini kabul etmiş devletlerin desteklediği bir terör örgütünün, insan hakları gününde gerçekleştirdiği eylemle kan akıtması, canımızı yakması Türk milleti için önemli ödevleri ve farkındalığı da gündeme getirmektedir.
İnsan hakları gününe denk gelen Nobel ödül töreninde 2019 edebiyat ödülünün Srebrenitsa katliamını inkâr eden ve Sırp savaş suçlularını savunan Peter Handke isimli müptezele verilecek olması ise bugünün anlamına gölge düşüren tarihi bir hata, insanlık adına ise bir utanç vesikası olacaktır.
Bu örnekler bizim için ibretlik vakalar olmakla birlikte İnsan Hakları Gününün anlamı, biz insanlar için sahip olduğumuz temel hak ve özgürlüklerin muhafazası ve devamlılığı için verilen çabalarda vücut bulacak, insanca yaşama hali gelecek nesillere önemli bir miras olarak aktarılacaktır.
Bu vesileyle İnsan hakları günümüzü kutluyor, tüm insanlığın ve Türk milletinin, temel hak ve özgürlüklerine tam manasıyla sahip bir şekilde yaşayacağı günlerin olmasını temenni ediyorum.”