Törende bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Sakarya Üniversitesi’nin bu seneki mezunları ile birlikte 170 bine yakın mezun verdi. Sakarya Üniversitesi, ülkemizin dört bir yanında, yurt dışında hem kamu hem de özel kuruluşlarında üniversitemiz mezunlarının başarılı görmek bizleri onurlandırıyor. İnşallah sizlerde çok iyi işlere imza atarak hem üniversitemizi hem de ülkemizi ileri seviyelere taşıyacaksınız” ifadelerini kullandı.

Mühendislik Fakültesi’nin Sakarya Üniversitesi’nin ilk fakültesi olduğunu belirten Rektör Elmas, “İş hayatına atıldığınızda da göreceksiniz. Sakarya Üniversitesi mezunları her alanda karşınıza çıkacak. Sizlerde bu ailenin bir parçasısınız. Yolunuzda, bahtınızda açık olsun. Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum” dedi.


Bu sene 8 bölümden mezun olan 950 genç mühendis ile Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi mezunlarının sayısının 17 bin 340’a ulaştığını belirten SAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, “Burada bulunan tüm genç mühendislerimizi gönülden kutluyorum. Öğrencilerimiz yoğun bir disiplinle çalışarak bugünlere ulaştı. Sizler sadece kendiniz ve aileniz için değil, ülkemiz ve insanlık içinde çalışmak ve başarılı olmak zorundasınız. Kendinizi geliştirerek, bilgiyi tecrübe hamurunda yoğurmalısınız. Sizleri bugüne yetiştiren ailenizi, ülkenizi ve üniversitenizi unutmamanız temennisi ile hepinize üstün başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız ve talihiniz açık olsun. Yüzünüz hep gülsün” dedi.