Platform adına Ali Fethi Gürler’in okuduğu açıklamada, FETÖ ile mücadele kapsamında yürütülen operasyonlarda, örgüt ile hiçbir ilişkisi olmadığı halde, sırf muhalif söylemleri ve tavırları nedeniyle haklarında soruşturma başlatılan kişilerin sayısının oldukça arttığına dikkat çekilerek, “Olağanüstü hal nedeniyle yargı kararlarının düzeltilerek adaletin tecellisini sağlamanın son derece güç olduğu bir süreçten geçiyoruz. Mağduriyetleri gidermek için son olarak hükümet tarafından oluşturulan kurulan da adaletin acilen tecellisi noktasında yeterli olamadığı endişesini taşıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Öğretmen atamalarında uygulanan mülakat sistemi de eleştirilen açıklamada, “Adil bir şekilde gerçekleştirilecek KPSS sonrasında yapılacak ciddi bir güvenlik soruşturması ile FETÖ ayıklaması mümkün iken; konulan mülakat şartı ile FETÖ değil, iktidardan vize alamayan tüm gençlerimiz cezalandırılmaktadır” denildi.

Mezhepçi ve cemaatçi kliklerin Mehmet Görmez'den rahatsız olması sebebiyle görevden ayrılmasının adalet duygusunu zedelediğine değinilen açıklamada, “İktidar adalet adına bu mezhepçi ve cemaatçi kliklere değil, halkımızın sesine kulak verse idi; Mehmet Görmez şu anda görevinin başında olurdu” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada son olarak ABD’nin bölgemizdeki emelleri karşısında Türkiye ve İran’ın birlikte hareket etmesinin gerekliliğine vurgu yapan Ali Fethi Gürler, “Atlantik'ten Pasifik'e, Ortadoğu'dan Latin Amerika'ya tüm dünyayı kontrol etmek isteyen küresel egemenler mazlum halklara kan içiriyorlar. Amerikan emperyalizminin ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyadaki oyunlarını görmek ve bozmak hususunda tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.