Toplantıya, ILO ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Koordinatörü Prof. Dr. Murat Gülcan, Eğitmen Ömer Dede, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Mümtaz Seyda, Halk Sağlığı İzleme Değerlendirme Şube Müdürü Zeynep Zengin, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya ve kurum yöneticileri ile Mevsimlik Tarım İşçileri Bürosu görevlileri katıldı.

Toplantıda, Sakarya’ya gelen mevsimlik tarım işçilerinin sağlık durumlarının takip edilerek, her türlü hastalık belirtisi bulunan kişilerin ivedilikle izole edilmesi ve ilçe sağlık kuruluşlarına bilgi verilmesi, tedbirlere uymayanlara da idari para cezası uygulanması kararlaştırıldı. 
Bunun yanında, her yıl olduğu gibi çocuk işçiliğiyle mücadele ve çocukların fındık bahçelerinden uzak tutulması ile ilgili çalışmalara devam edilmesi yönünde karar alındı.
Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, salgının yayılmasını önlemek, fındık hasadına olumsuz etkisinin en az seviyede tutulması, tarım işçilerinin sağlığının korunabilmesi için gereken tedbirlerin alındığını belirterek, toplum olarak da gereken hassasiyetin gösterileceğine inandığını kaydetti.

Uyulması gereken tedbirler belirlendi.
Toplantıda alınan kararlar ise şöyle; Öncelikle İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından gelen tüm mevsimlik tarım işçilerinin gerekli sağlık kontrollerinin yapılması sağlanacak. Bunun yanında, konaklama yerlerinde yatak araları 1,5 m. mesafede olacak, barınma yerlerinde sosyal mesafe kurallarına (en az 1,5 m.) riayet edilecek. Barınma yerleri sık sık havalandırılacak, her türlü hastalık belirtisinde hasta kişiler ivedilikle izole edilip sağlık müdürlüklerine bilgi verilecek. Söz konusu kurallara uyulmasını muhtar, bahçe sahipleri ve işçi sorumlusu kontrol edecek. Bilgilendirme ve taahhütname belgesi imzalatılarak işe başlamaları sağlanacak. Ayrıca, gerekli tedbirlere uymayanlara idari para cezası uygulanacak.

Çocuk İşçiliği ile mücadeleye devam edilecek
Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının fındık bahçelerinden uzak tutulması için çalışmalara devam edilecek. Buna göre,İl Milli Eğitim Müdürlüğünce çocuklara yönelik kurslar, sosyal etkinlik ve aktiviteler düzenlenecek ve bu etkinlikler için ilgili alanlarda yeterli sayıda öğretmen ve personel görevlendirilmesi sağlanacak. Diğer taraftan, İŞKUR İl Müdürlüğünce, fındık hasadında 16 yaşın altında çocuk işçi çalıştırılmaması, çocuk işçiliği ve çocuk emeğinin istismarı ile etkin mücadele konusunda bilgilendirici, aydınlatıcı broşürlerin Kaymakamlıklar aracılığı ile köy muhtarları ve fındık üreticilerine ulaştırılması sağlanacak.