Yazdan kalma günler sona eriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden peş peşe uyarı yapılırken, 8 Ocak pazartesi gününden itibaren soğuk ve kar yağışlı havanın etkili olacağı ifade edildi.
AKOM'dan yapılan açıklamada da Pazartesi’den itibaren Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının Türkiye'yi etkisi altına alacağı belirtildi.
CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de, yeni kar yağışı tahminini paylaştı. Şen, İstanbul'da önümüzdeki hafta görülecek kar yağışının ardından etkili olacak olan ikinci ve üçüncü dalganın tarihini verdi.

SAKARYAGİAD İFTARINI FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİYLE AÇTI SAKARYAGİAD İFTARINI FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİYLE AÇTI

uyari_ustune_uyari2
Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün Cuma, Türkiyenin doğusunda yağış var. Giresun, Rize ve Artvin, Batman, Siirt ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur, Rize Artvin'nin yükseklerinde ve Van Bitlis Hakkari yer yer yoğun kar yağışı ulaşımda aksamalara neden olur. Batı'da yağış yok sıcaklılar yüksek.
9 Ocakta soğuk ve kar yağışı yurtta etkili olacak. İstanbul'da kar yağışı olası ama yerde ancak yükseklerde 2-3 cm örtü yapabilir.
Gelecek olan 2. kar yağışı 13 Ocakta görülüyor bu sistemde İstanbul dahil Türkiye daha çok kar alacak gibi. 3. sistem 19-20 Ocak'ta görünüyor" ifadelerine yer verdi.