SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonundaki programa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Baro Başkanı Av. Abdurrahim Burak, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, KYK İl Müdürü Arif Özsoy, daire müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Ülkemizin gerçekleştirdiği ekonomik, siyasi ve teknolojik atılımlarla yeniden şekillenen dünya düzeninin ele alındığı programda konuşan Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Türkiye’nin bölgedeki kararlı tutumunun her ülkeyi yakından ilgilendirdiğini ve sonuçlara da önemli bir etkide bulunduğunu ifade etti.

“Gençlerimizin başarı hikayelerine ihtiyacı var”

Türkiye ve dünya gündemi hakkındaki görüşlerini de paylaşan Mete Yarar, “Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki Savunma Sanayi Zirvesinde İnsan Kaynakları üzerine bir program gerçekleştirdik. Üst düzey yetkililerle ülkemizin her tarafından gelen öğlencileri buluşturan bu programda ülkemizin savunma sanayinde kariyer planlamaları üzerine konuşmalar yapıldı. Ülkemizin en önemli mekânında ağırlanan gençlerimiz tüm konuşmacıları sonuna kadar dinlediler. Bu da gençlerin geleceğimize ne kadar önem verdiklerini gösteren önemli bir etkinlikti. Başarı hikâyelerinin anlatıldığı bu buluşmada, dünyanın en önemli uçak motoru üreten firmalarından birisinin 33 yaşındaki grup başkanı ile tanıştım. Bu kişi şimdi Eskişehir’de ülkemiz adına uçak motorları üreten bir fabrikanın genel müdürlüğü görevinde bulunuyor. Ülkesine hizmet etmek için büyük bir şirketteki görevinin başında değil de kendi ülke savunma sanayisi için canla başla çalışmak için geri dönüyor. İşte en büyük başarı hikâyesi budur” dedi.

“Türkiye her konuda sessizce ilerliyor”

“Şuan içinizden biri gelecekte Cumhurbaşkanı veya çok büyük bir şirkette yönetici olabilir” diye sözlerini sürdüren Yarar, “Belki ülkenin kaderine etki edecek önemli bir devlet görevlisi olacak kişi şuan yanınızda oturuyordur. Başarıyı yakalamak çok zor değil, sadece isteyin ve gayret edin. Nükleer enerji ve nükleer tıp alanında kendisini geliştirmiş ve bu konuların konularda en üst düzeyde öğrenim görmüş gençlerimiz, şimdi ülkelerine büyük hizmetler veriyor. Hiç kimse farkında olmasa bile ülkemiz bu alanda da büyük söz sahibi olma yolunda ilerliyor. Bu da tabi yine gençlerimiz sayesinde gerçekleşiyor. Türkiye sessiz ve derinden her konuda devrim yapa yapa ilerliyor. Ülkemiz 5 yıl sonra öğrencileri ve çalışanları ile çok farklı bir konumda olacak ve bizler de bunu gururla izleyeceğiz. 2 yıl önce bugünkü savunma sanayimizi anlattığımızda bizlere abarttığımızı söyleyenler, bugün haklı olduğumuzu görüyorlar” diye konuştu.

“Oyun kuran Türkiye”

Güvenlik uzmanı Mete Yarar, “Memleketimiz siz gençlerle öyle yerlere gelecek ki, bu duruma ne siz ne de biz inanabileceğiz. Türkiye artık enerjisini kurulan oyunlara harcamayacaktır. Biz oyun bozmayı 15 Temmuz gecesi bitirdik. O günden sonra yapılan tüm hamleler oyun kurmak üzerinedir. Bundan sonra Oyun Bozan Türkiye değil Oyun Kuran Türkiye’ye geçiyoruz. Dik durmaya başladıktan itibaren tüm oyunu bozuyorsunuz. Sizler bu güzel ülkenin gençleri olduğunuz için çok şanslısınız” dedi.

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencilerinin sorularını da cevaplayan Mete Yarar, Sakarya’da bulunmaktan ve gençlerle buluşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Programın sonunda Mete Yarar’ı tebrik eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, kendilerini ilimizde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını, programda emeği geçenleri de kutladığını belirtti.