Toplantıda konuşan Merkez Müdürü Arif Türkyılmaz; “Avrupa Birliği’ne aday statüsündeki ülkemizin tam üyeliğinin sağlanması ile ilgili çalışmalar Ülkemizde ve Kurumumuzda özenle yürütülmektedir. Ancak söz konusu çalışmalar arasında, 65 yaş ve üzerindeki yaşlıların, ülke kalkınmasına katkılarının sağlanması için gerekli öğrenim, eğitim ve eğitimin yenilenmesi, mesleki rehberlik ve yerleştirme hizmetleri ile ilgili yaşam boyu fırsat eşitliğinden yararlandırılması konuları henüz istenilen düzeyde değildir. Yaşlılar için teknolojik değişikliklerden yararlanma, bu değişimlere katılma ve kendi durumlarını bu değişimlere göre ayarlama imkanları sunulmalıdır. Bu proje ile Yaşlı insanların eğitime erişimlerini kolaylaştırılacak ve eğitim ihtiyaçları belirlenerek onlara bu yönde kurumumuz tarafından eğitim imkanları sağlanacaktır.” Böylece Yaşlılarımız toplum ile olan sosyal ilişkilerini devam ettirerek aktif bir yaşlılık dönemi geçirecektir. Bu konuda genç öğretmenlerimize de büyük görevler düşmektedir. Yaşlılarımızın Eğitiminde ve onların toplumla olan ilişkilerinde onlara rehberlik yapmak ve onların huzurlu bir yaşlılık dönemi geçirmelerine yardımcı olmak hepimizin görevidir” dedi.
Katılımcılara proje çalışmaları hakkında bilgiler veren Proje Danışmanı Koray Soğancı ise; “Bu proje ile aslında sadece yaşlıların yaşlılık döneminde eğitimleri değil, genç-yaşlı herkese yaşlılık dönemine hazırlık yapması konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Bu konuda ilimizde bulunan tüm kurum ve kuruluşlara büyük görevler düşmektedir. Bu çalışmayı hep birlikte sürdürmeliyiz” diye konuştu.
Projede bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgiler verilerek yapılan çalışmalar birlikte değerlendirildi.
Daha sonra seminere katılanlara belgeleri verilerek toplantı sona erdirildi.