Başkan Akdardağan, “Bakanlık verilerine göre; Temmuzda Türkiye genelinde toplam 10 bin 497 esnaf ve sanatkar işletmesi kuruldu, 4 bin 788 esnaf ve sanatkar işletmesi ise kapandı.  Söz konusu ayda en fazla artış gösteren meslek, "bakkallık, bayilik ve büfecilik" oldu. Bu mesleğimizin revaçta olduğu anlamını taşımakla birlikte bakkal amcaların sayısının daha da artacağına işarettir” dedi.
 
Sakarya’da Bin 200 faal bakkal esnafının bulunduğunu belirten Başkan Akdardağan, “Odamız kayıtlarına göre 2015 yılında 104 yeni bakkalımız işe yeni başlamıştır. Bu önemli bir sayıdır ve bir o kadar da çalışanımız vardır. Her türlü söz hakkımızın ve isteklerimizde ne kadar haklı olduğumuzun göstergesidir” diye konuştu.
 
Bakkalların önemli bir gurubu temsil etmesinin yanı sıra sosyal bir görevde üstlendiğine dikkat çeken Başkan Akdardağan, “Hep söylediğimiz gibi bakkallar mahallelerin simgeleridir. Esnaf olmamızın yanı sıra mahallede olup biten, emanete sahip çıkan, çoluk çocuğa göz kulak olan, milletimizin acı ve tatlı gününde yanında olan, her şeyden önemlisi sırdaşlık gibi bir görevimiz var. Mahallelerimizin bakkal amcaları olmanın onuruyla mesleğimizi icra ediyoruz. Mesleğimizin tercih edilen gurupta yer alması bizi mutlu etmiş, umutlarımızı arttırmıştır” dedi.
 
Küçük esnaf ve sanatkarlara yönelik yapılan düzenlemelerin hızla hayata geçmesi, hükümetin verdiği desteklerin artması gerektiğine vurgu yapan Başkan Akdardağan, “Son dönemde esnafımız adına önemli gelişmelerin yaşandığına şahit oluyoruz. Bir çok düzenleme, vergi affı, yapılandırma, destek kredileri gibi.. Bunların daha da artması için Genel başkanımız Bendevi Palandöken nezaretinde takipçisi olacağız, girişimlerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.