Sapanca Gölü kenarında bulunan otele “usulsüz ruhsat verildiği” iddiası üzerine Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu hakkında soruşturma izni verildi.

Bu konuyla ilgili haberleri gazetelerden ve “internet” sitelerinden okumuşsunuzdur. Ben o ayrıntılara girmeyeceğim.

Ancak görevlendirilen müfettişlerin söz konusu otel inşaatı ile ilgili hazırladıkları rapora da değinmeden edemeyeceğim…

Raporda göze ilk çarpan, izin verilen inşaat alanının 7 bin 448 metrekareden 11 bin 595 metrekareye çıkarıldığı oluyor. Aradaki fark yaklaşık 3 bin metrekare.

Sonra 6 kat olarak izin verilen inşaatın 8 kata çıkarıldığı da raporda göze çarpan ilk konular oluyor.

Bu arada göl kıyısının “kıyı kanununa göre” vatandaşa açık olması gerekirken kapatıldığına hiç bakmıyorum.

Hele hele “sit alanı” olan bir yere otele ait “yüzme havuzu” ve “restoran” yapılmasını bir kenara bırakıyorum.

Bence raporda en can alıcı nokta “Sapanca Belediyesi görevlilerinin izin verdiği veya göz yumduğu ve kişilere haksız menfaat sağladığı” ibaresidir.

Ve tabi “Sapanca Gölü kenarında bulunan bir otele usulsüz ruhsat verildiği iddiasıyla” Sapanca Belediye Başkanı hakkında soruşturma açılmasıdır…

Bu olaya nereden bakarsanız bakın tam bir “skandaldır.” Yani bu otel inşaatının “tutar” tarafı yoktur.

Adamlar 3 bin metrekare yeri işgal etmiş yetmemiş, 6 katlı inşaatı 2 kat daha arttırarak 8’e çıkartmışlar bununla da yetinilmemiş.

Üstüne üstlük sahili vatandaşa kapatıp, bir de “sit alanı” olan bölgeye “yüzme havuzu” ve “restoran” yapılmış.

Tabi bütün bunlar da maalesef Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu’nun bilgisi dâhilinde olan işler…

Merak ediyorum bütün bu inşaat işleri yaparken kimsenin haberi olmadı mı? Bunu görüp birileri İbrahim Uslu’yu ikaz etmedi mi?

Doğrusunu isterseniz yapılan işi görmemek mümkün değil. Bu kadar büyük bir “ihlal” mutlaka dikkat çekmiştir.

Öyle ya, gariban vatandaş evinin “çatı katında” bir kiremit düzeltmeye kalksa “belediye yetkilileri” anında tepesine çöker. Acımadan basar cezayı gider.

Nitekim yaşlı bir kadının Sapanca Gölü kıyısında bulunan evine tadilat yapmaya kalkmasıyla başına neler geldiği ortada.

Ama adamlar otel inşaatına neredeyse bir otel daha ilave ederler de kimsenin sesi çıkmaz. Tam tersi “ruhsat” bile verirler.

Netice itibariyle bu “soruşturma” neticesinde Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu ceza alır mı almaz mı bilemem. Benim için de artık fark etmiyor.

Bu olay karşısında içimden sadece “menfaatiniz bol olsun” demek geçiyor. Baksanıza “ortada ne deve ne de hamut kalmış” ne dememi bekliyorsunuz ki…?