Emekli astsubay Murat D. tarafından kullanılan “Paralel yapı deşifre 06” isimli twitter hesabından, Sakaryalı bazı isimlerle ilgili FETÖ ile ilişkileri bulunduğu yönünde paylaşımlarda bulunulmuştu. Yapılan çalışma sonrasında Murat D., Balıkesir’de yakalanmıştı.

Murat D.’nin, “Paralel yapı deşifre 06” isimli twitter hesabından yaptığı paylaşımları incelemeye alan Sakarya Emniyet Müdürlüğü ise paylaşımlarda yazılanların bazılarının doğru olduğunu tespit etti.
Bunun üzerine, hakkında FETÖ’den tutuklananlar ve yakınlarını aklama vaadiyle 200 bin liranın üzerinde para topladığı yönünde iddialar bulunan Cüneyt A. gözaltına alındı. Yapılan soruşturmada Cüneyt A.’nın FETÖ yakınlarından 200 bin TL aldığı ancak gözaltına alınan bazı isimlerin serbest kaldıktan sonra tekrar tutuklanması üzerine, söz konusu kişilerle bazı ihtilaflar yaşadığı ortaya çıktı. Bunun üzerine FETÖ yakınları verdikleri paraları geri isteyince Cüneyt A.’nın paranın bir kısmını iade etmek zorunda kaldığı, araya hatırı sayılır kişiler girerek kalan parayı da istedikleri ileri sürüldü.
Öte yandan Cüneyt A.’nın evinde yapılan aramalarda bankaya yatırılan paraların dekontları ele geçirildi. Cüneyt A. sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cüneyt A.’nın bazı kişi ve kurumlarda görevli memurlarla da bir takım ilişkiler içinde olduğu iddia edildi. Cüneyt A.’nın bu yöndeki ilişkilerinin ise savcılıkta ve emniyet içinde bulunan gizli tanıklar tarafından da dile getirildiği iddia edildi.

Bu arada gizli tanıkların, Cüneyt A. ile birlikte, bir kamu kuruluşunda görevli O.D ve C.S’nin de su fabrikaları ile bir takım ilişkiler içine girerek nüfuz ve makamlarını kullanıp menfaat sağladıkları yönünde ifade verdikleri ortaya çıktı.

Öte yandan bir başka iddiaya göre, O.D’nin çocuğunun özel okul taksitinin bir su fabrikası tarafından ödendiği ve kendisine aldığı aracın bedelini de bir başka su fabrikasına ödettiği iddia edildi./ MEDYADETAY