Ulaştırma Memur-Sen Sakarya Şube Başkanı İsmail Yıldız ziyarette yaptığı açıklamada, “Yetkili sendika olarak katıldığımız ve birçok kazanım elde ettiğimiz Toplu Sözleşmenin, kurumumuz çalışanları için en önemli maddesi olan 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında görev yapan sözleşmeli personelin temel ücret gruplarının 5’ten 3’e düşürülmesini ve yönetim kurullarına temel ücretlerin düzenlenmesi yetkisinin verilmesini, sendikamızın teklifini ve görüşlerini önemseyerek toplu sözleşme ile sağlanan kazanımını çalışanlarımızın lehine düzenlediğiniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

2017 yılı Mayıs ayına kadar Vagon fabrikasında bir yönetim boşluğu yaşandığını dile getiren Yıldız, “TÜVASAŞ aleyhine şaiyalara sebep olan bu olumsuz durum; TCDD Milli Tren Projesi, TCDD Araştırma ve Geliştirme Projesi, TCDD Marmaray Emniyet Yönetim Sistemi ve Elektrifikasyon Sistemleri gibi birçok projede aktif ve etkin olarak görev yapmış, sektörün içerisinden biri olan Prof. Dr. İlhan Kocaarslan’ın 16 Mayıs 2017 tarihinde TÜVASAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak asaleten atanması ile son bulmuştur.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan’ın fabrikamızı ziyaret ederek Sayın Genel Müdürümüze vermiş olduğu destek, TÜVASAŞ’ın önümüzdeki süreçte yapacağı proje ve çalışmalar için de büyük bir itici güç ve moral olmuştur. Ayrıca Demiryolu Koordinasyon Kurulunun (DKK) demiryolu sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, kamu ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla yapılan ilk çalıştay Sayın Genel Müdürümüz Prof. Dr. İlhan Kocaarslan’ın bireysel çaba ve kişisel ilişkileri sayesinde TÜVASAŞ’ta yapılmıştır. Sendikamız tarafından desteklenen bu güzel gelişmeler, TÜVASAŞ’ımıza verilen önemi göz önüne sermiş, aynı zamanda çalışanlarımızın moral motivasyonunu artırmıştır.

Sayın Genel Müdürümüzün göreve atandığı günden itibaren fabrikanın üretim süreçlerinde başlattığı iyileştirme çalışmalarının yanında, yurtiçi ve yurtdışında sürdürdüğü pazar araştırmaları ile TÜVASAŞ için farklı projeler arayışında olması, TCDD’den en az 5 yıllık üretim gerektiren yeni projelerin alınması ve her şeyden önce şirketimizin gururu olacak milli tren projesinin tamamlanması noktasında göstermiş olduğu irade fabrikamızın yeni Türkiye’nin millileşme ve yerlileşme politikasına uygun olarak geleceğe umutla bakmasını sağlamaktadır.

Vizyonu üyelerinin ortak ekonomik, sosyal, kültürel, özlük, mesleki, hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek, ülkemizde cereyan eden her türlü haksızlık ve hukuksuzluğa karşı çıkmak, bu amaçların gerçekleştirilmesinde evrensel insan haklarına ve Anayasaya dayanan demokratik, laik, sosyal adalet ve hukuk devleti anlayışı içinde çalışmak olan Memur-Sen değerleriyle, duruşuyla özgün ve özgür sendikacılığın temsilcisidir. Sadece toplu sözleşme sürecinde değil, sonrasında da kamu görevlilerinin kazanımlarını artırmak için durup dinlenmeksizin çalışmaktadır.  Memur-Sen’i güçlü kılan değerleri ve üyeleridir. Değerlerimize sahip çıkıyor, üyelerimize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.