Sakarya ili genelinde başarıyla yürütülen projeye imkanları ölçüsünde gönüllük esasıyla katılan personelini tebrik eden İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, yetimlere destek olmanın her insanın iç huzuru noktasında önemli bir görevi olduğunu belirtti.
 
İHH İnsani Yardım Derneği Sakarya Temsilcisi Sebahattin Aydın da Sakarya ilinin yetim projesinde çok önemli başarılar elde ettiğine dikkat çekerek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarına katkılarından dolayı tüm yetimler adına teşekkür etti.


 
2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılından beri uygulanmakta olan “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var Projesi” Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerekli onayları çerçevesinde Türkiye genelindeki tüm resmi/özel okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde özel ve devlet okulu ayırımı yapılmaksızın gönüllülük esası çerçevesinde uygulanıyor.
 
Projeye destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları; “Dünyanın dört bir yanındaki savaşlar, doğal afet ve açlık gibi nedenlerle,  aile şefkatinden uzak, açlık ve şiddetle iç içe yaşayan milyonlarca yetim çocuğun; insan kaçakçılığı, çocuk işçiliği, organ mafyaları, suç örgütleri, fuhuş ve dilenci şebekelerinden korunabilmesi ve sağlıklı bireyler olarak yetiştirilebilmesi amacıyla “Yetim Gülerse, Dünya Güler” dedik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanları olarak projeye 2014 yılından bugüne kadar gönüllülük esasına dayalı olarak desteğimizi devam ettiriyoruz.


 
Peygamber Efendimiz (Sav) “Kim Allah için yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık o’na haseneler sevabı vardır. Kim yanındaki bir yetim çocuğa veya kıza iyilikle davranırsa ben ve o, cennette bu iki parmak gibi (birbirimize yakın) oluruz” Buyurmaktadır. Bu vesile ile tüm eğitim çalışanlarımızı projeye destek vermeye davet ediyoruz” dediler.