Adapazarı, Akyazı, Ferizli, Geyve, Hendek, Karasu, Kaynarca, Karapürçek Kocaali, Pamukova, Sapanca ve Taraklı ilçelerinde gerçekleştirilen programlarra tüm salonlar misafirler tarafından hınca hınç dolduruldu.

AGD Sakarya Şube Başkanı Hasan Zengin de Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi programına Geyve ilçesinde katıldı. Zengin yaptığı konuşmada, “Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke, İslam Ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri ya da miladi yıldönümünü, ya da fethin kronolojisini konuşmakdan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz.

Ayrıca biz, İstanbul’un Fethini Diyarbakır’a, Diyarbakır’ın Fethini Kudüs’e, Kudüs’ün Fethini Mekke’ye ve Mekke’nin Fethi’ni de vahyin insanlığa olan çağrısına bağlamayan her anlayışın eksik olduğunu düşünüyoruz.

Aralık ayında yaşanan gelişmeler zaten duyarlı olduğumuz Kudüs meselesinde daha çok adım atmamız gerektirdiğini göstermiştir. Hem Kudüs’teki 100 yıllık işgali hem de Kudüs’ün doğusuyla batısıyla bir bütün olduğu gerçeğini gündemde tutmak adına geleneksel olarak düzenlediğimiz Mekke’nin Fethi Programında bir değişikliğe gittik ve programın adını Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi yaptık.

Kaosun, sömürünün, çatışma ve savaşların yaşandığı dünyamızın her zamankinden daha fazla fetih ruhuna ve anlayışına ihtiyacı vardır. Fetih kavramı da anlamından saptırılmaya çalışılsa da biz hem kavramlarımıza hem de bu kavramların bize yüklediği sorumluluklara sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam’a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının Kelam-ı Kadim’in berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Fetih, insanların temel hak ve özgürlüklerini gasp eden zulüm düzeninden adil bir düzene geçen yolun açılmasıdır.

Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanımız kültür emperyalizminin yanında değil fetih ruhunun yanında durmaya çağıyoruz” dedi.

Birbirinden farklı içeriklerle devam eden Mekke’nin ve Kudüs’ün Fethi programı tüm ilçelerimizde 16 Aralık tarihinde gerçekleştirilen Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması’nın ödül töreni ile sona erdi.

Sınava katılan tüm öğrenciler sonuçlarını efendimizinizinde.com adresinden öğrenebilirler.