TRT 1’in sevilen dizisi Mehmetçik Kutlu Zafer’in oyuncularından Berk Erçer, İsmail Hacıoğlu, İsmail Hakkı ve İsmail Ege Şaşmaz; Diriliş Ertuğrul ve Mehmetçik Kutlu Zafer dizilerinin yapımcısı ve senaristi Mehmet Bozdağ; Milli Birlik ve Düşünce Derneği Genel Merkezi tarafından Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen “Mehmetçik Kutlu Zafer Söyleşi” programına katıldı.

Söyleşi programına üniversiteler ve Sakaryalılar yoğun ilgi göstererek yaklaşık bin kişilik bir katılımla adeta salona sığmadı.

Ev sahibi olarak açılış konuşmasını yapan Milli Birlik ve Düşünce Derneği Genel Başkanı Erdem Ercan, “Devlet Başkanımızın himayesinde gerçekleştiren etkinlikler ve yayımlanan kitaplar neticesinde Kut’ül Amare zaferimiz gün yüzüne çıkmış, değerli dostum Mehmet Bozdağ ve ekibinin çalışmalarıyla ekranlara taşınan zaferimiz bizlere yeniden saygı ve hayranlıkla kahramanlarımızı hatırlatmıştır. Bu emeklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Kıymetli katılımcılarımız için tarih şuuru ve tarih bilgisi açısından verimli bir sohbet olmasını diliyor, tüm katılımcılarımıza göstermiş olduğu ilgi alakadan dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Dizinin proje aşamasından bahseden Mehmet Bozdağ, projenin kendisine bizzat Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini ve yoğun bir hazırlık aşamasından sonra çekimlere başladığını ifade ederek, tarihimizde unutturulan bir zaferi Türk halkına yeniden hatırlatma fırsatı bulduklarından memnun olduklarını dile getirdi.