Bu kapsamda İYİ Parti Adapazarı İlçe Başkanı Serdip Dokumacı ve yöneticiler, Tepekum mahallesinde yer alan ve depreme dayanaklı olmaması nedeniyla yıkılan Mehmet Nuri İlkokul'unun yeniden yapımına ilişkin velilerden gelen sorunları dinledi.

Yıkılan okulun yerinde incelemelerde bulunan İlçe Başkanı Serdip Dokumacı, “Mehmet Nuri ilkokulu, bizlerin de depreme dayanıklı olmayan okulların mutlak yıkılması hususundaki ısrarlarımız neticesinde alınan doğru ve yerinde kararla 2019 yılı ağustos ayında yıkılmıştır. Yıkım sonrası bu okul, öğretmen ve 600'a yakın öğrencisi ile Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu'nda geçici olarak taşınmıştır. Tabi ki bu durum, iki okulun bir arada işleyişi bakımından birçok sıkıntıyı beraberinde getirmiştir.
Yıkılan okulun yerine yenisi yapılacak denmesine rağmen, okul binası yıkılmış halde kendi haline bırakılmıştır. Üzerinden yaklaşık bir sene geçmesine rağmen şu anda çöplük gibi kullanılmakta ve uyuşturucu madde kullananların uğrak yeri olmuş durumdadır. Mahalle halkı bu konulardan rahatsız olduğu gibi, o bölgede yakın bir ilkokul olmaması nedeniyle de mağdur durumdadır. Tüm bu sebepler nedeniyle okullarının da aynı yerinde bir an önce yapımına başlanılmasını istemektedir.

Yine okulun olduğu arazinin çeşitli bahanelerle başka bir amaçla kullanılmak istenildiği söylemleri de mahalle halkını rahatsız etmektedir. Ancak aldığımız bilgiler neticesinde bu arsanın zaten eğitim kurumu yapılma şartlı bağışlandığını öğrenmiş bulunmaktayız. O nedenle hukuken de böyle bir durum mümkün değildir. Böyle bir niyeti olan varsa da, bu durumun karşısında olacağımızın şimdiden bilinmesini isteriz. Son olarak yetkililerden Mehmet Nuri İlkokulunun bir an önce aynı yerinde yapılması için harekete geçmesini bölge halkı adına talep ediyoruz. Partimiz teşkilatları ve komisyonları ile bu konunun da yakın takipçisi olacaktır” dedi.